2009-10-01 16:00:47• hírek • Gozner Gertrud

Megőrizni az optimista szemléletet

Október elsején ünneplik világszerte az Idősek Világnapját. Ennek alkalmából a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár vezetősége a Szakszervezeti Művelődési Házba invitálta ünnepi előadásra a megye nyugdíjasait.

A rendezvényen részt vett Eugenia Sabou, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár vezetője, Radu Giurca prefektus, Aurelia Fedorca és Gabriel Les alprefektusok, valamint Horváth Leontin, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának a vezetője.

Megnyitó beszédében Eugenia Sabou köszöntötte a nyugdíjasokat, majd az Országos Nyugdíjbiztosító Pénztár igazgatójának üdvözletét tolmácsolta az egybegyűlteknek. Eszerint a pénztár legfőbb célja, hogy tisztességes megélhetést biztosítsanak az idősek számára, és azok megkaphassák a kiérdemelt tiszteletet az egész társadalom részéről. Szeretnék elérni, hogy nőjön az idősebb korosztály szociális védelme, és hogy minél nagyobb mértékben kivehessék részüket a társadalmi életből - magyarázta az igazgatónő.

Radu Giurca prefektus az optimizmus megőrzését kérte az idősektől, hogy ne veszítsék el a jövőbe vetett reményüket, és azt kívánta az egybegyűlteknek, hogy minél több időt tölthessenek el szeretteik körében. Horváth Leontin azt emelte ki beszédében, hogy végre van egy nap, amelyen az idősek helyzetére irányul a figyelem. Az ünnepi rendezvény keretén belül a megye három száz év feletti nyugdíjasának fejenként ezer lejt ajánlottak fel. A színpadi műsorban népzenei és könnyűzenei produkciókat tapsolhatott meg a közönség, amely után svédasztalos fogadással vendégeltek meg a résztvevőket.

A csütörtöki nap folyamán a szatmárnémeti Caritas Szervezet idős napközijének 85 lakója ünnepi előadáson vesz részt a nagybányai színházban. A Szociális Gondozói Hivatal pedig a Szent Jakab idős-otthon lakóit invitálta ünnepi fogadásra. Ugyancsak az Idősek Világnapja alkalmából minden nyugdíjas ingyen látogathatja meg a Megyei Múzeum tárlatait.


Közel 200 nyugdíjas vett részt az ünnepi rendezvényen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: