2018-12-07 13:18:21• hírek • Bede Emőke

Megoldódott a bérkérdés: nem maradnak fizetés nélkül a gyermekvédelmisek

Rendkívüli tanácsülést hívott össze péntek délre a Szatmár Megyei Tanács elnöke, s a sietség valóban indokolt volt, ugyanis fontos pénzösszegek leosztásáról döntöttek az asztal körül helyet foglaló tagok.

A napirendi pontok egyike az konszolidált általános költségvetés kiigazítását célozta meg, s a döntés nem is okozott gondot, a szavazásban résztvevő tanácsosok keze egyszerre lendült magasba jelezve egyetértésüket. Az egyöntetű voksoknak köszönhetően a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság összesen 3,4 millió lejt kapott. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak bére decemberre is biztosítottá vált, emellett sikerült fedezni minden olyan kiadást, mely a DGASPC megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges.
 

Emellett a megyei tanács tagjai azt a napirendi pontot is egyöntetűen fogadták el, mely az adóvisszaosztásból származó összeg a községek, városok és municípiumok részére történő leosztást tartalmazta. A 4,5 milliónyi lejből a megye kasszái számára átlagban 70 ezer lej jutott, melyekből főként a ki nem fizetett számlákat és az egyéb működési költségeket tudják fedezni a területi-adminisztratív egységek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: