2009-08-24 16:53:55• hírek • Ferenczi Noémi

Megoldódik a kóborkutya-kérdés

Több száz kóbor eb sorsa rendezetlen a megyeszékhelyen, ugyanis nincs megfelelő kutyamenhely ahol átmenetileg „elszállásolják" a gazdátlan jószágokat. Egy német cég felvállalná a menhely létesítését és fenntartását. Az önkormányzatnak csupán az ehhez szükséges ingatlant kell biztosítania.

Jelenleg egy kutyamenhely létezik a megyeszékhelyen, ahol a standardokat meg sem közelítő körülmények várják a begyűjtött kóbor ebeket. Előfordult, hogy 4-5 négyzetméteren akár 20-30 kutyát tartottak. Az önkormányzat körülbelül egy évvel ezelőtt kezdte keresni a megoldást a kóborkutya-problémára. Szó volt arról, hogy a sárerdei volt fácántelepen, majd egy másik terv szerint, a Nagyerdő mellett létesült volna kutyamenhely a helyi adminisztráció, a civil szféra és a privát szponzorok összefogásával, azonban bizonyos oknál fogva ez a terv is meghiúsult.

Egy német cég, a Casco felajánlotta városunk önkormányzatának, hogy amennyiben megfelelő ingatlant biztosítanak egy kutyamenhely számára, átvállalnák annak létesítési és működtetési költségeit. El kell ismernünk, nem  kis befektetés, több száz kóborkutya számára az uniós normáknak megfelelő menhelyet biztosítani - tájékoztatott hétfőn sajtótájékoztató keretében Kereskényi Gábor alpolgármester.

Az alpolgármester elmondta, az önkormányzatnak lenne erre a célra alkalmas területe, amelyet a Honvédelmi Minisztériumtól vennének bérbe. A szóban forgó földterület az ipari park hátánál található, rajta pedig csupán egy rég használaton kívül lévő kaszárnyaépület van.

„Gyakorlatilag egy cseréről van szó, ugyanis a régi hangár és Csonkás közötti útszakaszon van az önkormányzatnak egy területe, melyet már rég óta a Honvédelmi Minisztérium használ. Ideális esetben meg tudunk egyezni a minisztériummal, hogy azért a területért cserébe adják át nekünk az ipari park hátánál lévő területet. Ezt a lehetőséget ki kell használnunk, hogy a követelményeknek megfelelő kutyamenhely létesülhessen a megyeszékhelyen, anélkül, hogy az önkormányzat részéről túl nagy ráfordítást igényelne"- magyarázta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: