2009-02-04 16:38:00• hírek • Parajdi Andrea

Megoldódhat a kóbor kutya kérdés

Ismét terítéken szerepel egy kutyamenhely létesítésének terve, amelyet egy privát tulajdonban lévő földrészen alakítanának ki a Nagyerdő mellett. Ilyés Gyula, polgármester szerint egy hónapon belül lezajlanak az egyeztetések, és létrejöhet az elképzeléseket tartalmazó szerződés is.

A.kóbor kutyák nem csupán Szatmárnémetiben, hanem országos viszonylatban minden nagyvárosban problémát okoznak. Gazdája felelőtlensége miatt kerül a legtöbb kutya az utcára, hiszen sokan egyszerűen csak elengedik a kutyakölyköket, ha nem tudnak velük mit kezdeni. Általános jelenség, hogy a kóbor kutyák általában falkákban járják a várost és keresik a lehetséges élelemforrást, éppen ezért érezzük veszélyeseknek őket.

Szatmárnémetiben már jó ideje nem gyűjtik a kutyákat, hiszen tartásukra nincsen megfelelő telephely. -Az uniós törvények kutyatartási szabályzatai olyan előírásokat tartalmaznak, amelyek kétség kívül kiváló megoldásnak bizonyulhatnak. Ezzel kapcsolatban mindössze egy probléma merül fel: Ki tud annyi pénzt előteremteni, amennyit egy európai normáknak megfelelő kutyamenhely létesítése igényel ? - teszi fel a kérdést Ilyés Gyula polgármester.

Mint mondja, Szatmárnémeti Önkormányzata is próbál eleget tenni az uniós követeléseknek, viszont városunkban több száz kóbor kutya él, létszámuk esetenként akár az ezret is elérheti, hová és milyen pénzből lehetne egy olyan telephelyet létrehozni, ahol az összes kutya elfér? A most kilátásban lévő, egy-két hektáros terület is csupán részben fogja megoldani a kóbor kutyák problémáját.

Több tucat kennelt létesítenek majd, s elképzelések szerint egy állat-egészségügyi rendelőt is kialakítanak, ahol önkéntes állatorvosok kezelhetnék a beteg kutyákat. -Tervek vannak, de konkrétumokról még nem lehet beszámolni. A helyi adminisztráció, a civil szféra és a privát szponzorok összefogásával, egy igazán hasznos kezdeményezés valósulhat meg az elkövetkezendő hónapokban -mondja a polgármester.

Hamarosan megoldódhat a kóbor kutyák problémája Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: