2009-02-08 11:46:06• hírek • Ferenczi Noémi

Megoldást keresnek a Mondiala óvoda gondjára

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött a szatmárnémeti Mondiala óvoda épülete körüli huzavona, ugyanis a gyár eladása után ez az ingatlan is magánkézbe került, az új tulajdonos pedig természetesen, igényt tart rá.

Egyelőre nem született megoldás a problémára, azonban több mint valószínű, hogy nem kell elköltöznie az óvodának - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

 

 

Az utóbbi időszakban a visszaigényelt ingatlanok és az azokban működő közintézmények, tanintézmények elköltöztetésétől, jövőbeni sorsától hangos a sajtó. A Mondiala óvoda épületével kicsit más a helyzet, ugyanis ez az ingatlan jelenleg egy magánszemély tulajdona. Annak idején kormányrendelet született arról, hogy a vállalatok által építtetett és működtetett óvodákat át kell adni a tanfelügyelőségeknek.

Szatmárnémetiben ez volt az egyetlen óvoda, amelyik kimaradt a nyilvántartásból, viszont a tanfelügyelőség használati jogot nyert az ingatlanra. A privatizációs intézet nem is tudott az óvoda létezéséről, időközben pedig az állam eladta a Mondiala gyárat. Az új tulajdonos viszont, tudomást szerzett az ingatlanról és természetesen, jelezte, hogy igényt tart a telekre, a rajta lévő épülettel együtt.

A visszaigénylés körüli jogi procedúra körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött. A helyi tanács feladata lesz, hogy megoldást keressen a problémára. Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint kicsi az esély rá, hogy az óvodának ki kell majd költöznie az épületből. Az önkormányzatnak valószínűleg, sikerül majd úgy megegyezni a tulajdonossal, hogy kárpótlásul egy másik telket kap majd a nagypiac melletti óvodáért cserébe.

 

Az óvoda, egyébként, 1975-ben költözött az épületbe, jelenleg közel 250 óvodás gyermek van beiratva.

Az óvodába több mint 200 gyerek van beíratva

A Mondiala óvoda épülete

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: