2013-10-31 18:06:01• hírek • Kocsis Zoltán

Megoldást jelentene a váltakozó irányú forgalom a Decebal-hídon?

Mint minden olyan településen, amelyet vízfolyás vág ketté, a közúti közlekedés gócpontjait Szatmárnémetiben is a két Szamos-híd képezi. Ezeken csúcsforgalomban néha akár negyed órába is beletelik, amíg át lehet jutni a túlpartra - főleg a központ irányából. Mivel a harmadik (illetve negyedik, sőt ötödik) Szamos-híd csak politikai diskurzusokban létezik, az egyik városi tanácsos meglepő ötlettel gyorsítaná fel a forgalmat.

Valeriu Bancea PNL-és városi tanácsos nem mással rukkolt elő a Szatmárnémeti Városi Tanács októberi rendes havi ülésén, minthogy a Decebal-hídon alakítsanak ki egy váltakozó irányú sávot!

Elképzelése szerint a Szamos jobb partjának irányából haladva csúcsforgalomban a szemben jövő forgalom belső sávján meg kellene cserélni az irányt. Más szóval, ilyenkor ne kettő, hanem három sávon haladhassanak az autók a Romana tér irányából a Burgya-sarok felé. A másik irányú forgalomnak ilyenkor maradna egyetlen sáv, mivel ebben az irányban soha nem alakul ki dugó.

Hogy ötletét technikailag miként lehetne megvalósítani, azt a városvezetésre bízta. Kíváncsiak voltunk egy szakember véleményére is, ezért megkérdeztük Madarász Csabát, a First Drive Autósiskola vezetőjét.

„Érdekes ötlet, talán ki lehetne próbálni. Ha már nincs harmadik híd, valamit mindenképpen tenni kéne. Egy másik lehetőség lenne ilyenkor megnövelni a lámpák zöld periódusának hosszát. A váltakozó irányú forgalom kialakítása viszont felvet egy komoly problémát: miként jeleznénk azt az autósok számára, hogy a változás ne okozzon baleseteket. Ráadásul a dupla folytonos vonallal is kezdeni kellene akkor valamit, ami most a híd közepén van", mondta Madarász.

A Szatmar.ro kíváncsi olvasói véleményére is, ezért felszólítunk mindenkit, mondja el véleményét: megoldást jelentene-e a váltakozó irányú forgalom bevezetése a Decebal-hídon?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: