2008-07-24 12:06:36• hírek • Józsa János

Megoldásra várnak a nagykárolyi ivóvízgondok

 Nagykárolyban már rég óta gondok vannak a vezetékes ivóvíz szolgáltatásával kapcsolatban. 

Nagykárolyban rég óta problémát jelent a vezetékes ivóvíz szolgáltatásának minősége, gyakran előfordul ugyanis, hogy rozsdás sárga, sőt kávébarna színű víz folyik a vízcsapból. A Polgármesteri Hivatal azonban megoldásokat eszközöl a probléma elhárítására. 

 

Mint azt Kovács Jenő nagykárolyi polgármestertől megtudtuk, a víz minősége azért rossz, mert a vezetékek elöregedtek és a lerakódások miatt sok rozsda kerül a vízbe. Ezért jelentkezik az a jelenség, miszerint barna, kávé színű sokszor a víz. „A lehetséges megoldás ebben az esetben, ezeknek a csöveknek a tisztítása, ami sajnos nem megy egyik napról a másikra.”-mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az Apaserv ígéretet tett, hogy egy év alatt kitakarítják a vezetékeket. Így idén körül-belül 35%-át fogják megtisztítani a vezetékeknek a többit pedig jövő szeptemberig rozsdamentesítik.

Kedden Bukarestben tett látogatást Kovács Jenő, ahol Csehi Árpáddal, a Megyei Tanács elnökével és Ilyés Gyulával, Szatmárnámeti polgármesterével egy a környezetvédelmi minisztérium és a lakásügyi minisztérium által menedzselt mestertervvel kapcsolatban is tárgyaltak. Ez a terv egy több, mint száz millió eurós programot céloz meg, amely az ország különböző megyéiben fut majd és az elöregedett vízvezetékek cseréjét lehetne megoldani a keretén belül.

A hat éves lefutás alatt megyénk is sorra kerül és ha minden a tervek szerint megy majd, osztrák felügyelettel és az Apaserv, illetve a megyei elöljárók irányításával Nagykárolyban is sor kerülhet a vezetékek cseréjére, illetve egy új ellátó cső megépítéséről, ami Szamosdob-ról hoz majd friss vizet a városba. Kovács Jenő ugyanakkor kiemelte, korábbi polgármestersége alatt sikerült megoldania, hogy Nagykárolynak egyáltalán elegendő vízellátása legyen, mert az előtt csak reggelente és esténként volt folyóvíz és most is akadnak még olyan gondok, - mivel 11 kút működik a 30-ból és nem teljes kapacitással -, hogy éjfél és 4 órák között nincs víz, de másfél -két hónapon belül működésbe helyeznek még egy kutat és meg oldódik ez a probléma is.

J.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: