2010-09-29 16:22:37• hírek • Szatmar.ro

Befejezik az utak építését

Az időjárási viszonyok miatt úgy tűnik idén befejezik a megyeközpont két nagy útjának felújítását.

A Prahovei, valamint a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcán elkezdett javítások közeljövőben történő befejezéséről tájékoztatott a város polgármestere. Ilyés Gyula elmondta, az idényre betervezett munkálatokat az időjárás miatt már nem sikerül teljes mértékben befejeznie a pályázatot nyert cégeknek, ugyanakkor úgy tűnik a szerződésben leszögezett dátumot is túllépik majd. Ennek fő oka a szervezetlenség, ami érvényes úgy az építkező-, mint a gáz-, illetve szennyvízhálózat modernizálását felvállaló cégekre. A késés azonban büntetéseket von majd maga után, mondta a polgármester.

A jelenlegi megkezdett munkálatokat még befejezik, de újabb szakaszt nem ásnak fel idén.

A közeljövőben véglegesíteni fogják a Prahova utca Szamos piactól a Károlyi úti kereszteződéséig felásott részét, illetve a Bethlen téri körforgalmat, az említett tértől a negyed piacáig azonban már nem kezdenek bele a javításokba.

A Rákóczi utcán szintén a megkezdett szakaszt fejezik be, majd tavasszal tovább folytatják a még hátralévő részeket. A kisebb gödröket természetesen betömik az idén fel nem újítandó utcahosszakon.

Ilyés elmondta, bár a munkálatok késni fognak, mindenképp pozitívum, hogy a városban végre olyan minőségű útszakaszokat is átvehetnek, amelyeket Szatmárnémeti megérdemel.

A tervezett új ANL lakásokhoz vezető út építői még nagyobb lemaradással küzdenek. Ebben az esetben azonban szerencsének is elkönyvelhetjük ezt a tényt, mivel az említett lakások építésére legközelebb jövőre lehet számítani, amennyiben pedig az út időre elkészülne, a munkagépek tönkretennék azt.

A tervezett játszótereket, zöldövezeteket, utat, járdákat így minden bizonnyal csupán azután fejezik be, hogy elkészülnek az ANL tömbházak.


A már megkezdett útszakaszokat még felújítják, de újba már nem kezdenek
A már megkezdett útszakaszokat még felújítják, de újba már nem kezdenek



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: