2010-10-29 14:45:05• hírek • Szatmar.ro

Megnyitották a forgalmat

A több hónapja tartó Prahova utcai útlezárásnak csütörtökről péntekre virradóra véget vetett a polgármesteri hivatal.

A javításoknak még június közepén nekikezdtek, és a 15-ös lakónegyedbe vezető sávot a Károly úti kereszteződéstől egészen a Bethlen Gábor térig elvégezték.

A több évtizedes vízhálózat helyszíni modernizálását, az útszakasz kiszélesítését, az alapok megerősítését, valamint az aszfaltréteg felvitelét hozzávetőleg két és fél hónap alatt sikerült befejezni.

Ez után került sor az utcának a Szamos piaci részére eső szakaszának a felújítására. A munkálatok alatt a 15-ös valamint a 14-es negyedet csupán kerülő úton, például a Véradóközpont, illetve a Kenyérgyár mellett - lehetett megközelíteni, ami a sofőröknek sok bosszúságot okozott. Szintén hátráltatta a Golescu hídról az említett negyedek irányába történő közlekedést is a lezárás, emiatt az eddigiekben is igen zsúfolt forgalmú hídon még nagyobb közlekedési dugók alakultak ki.

Az említett út piac felőli részét az időjárás miatt azonban még így sem, a hosszúra nyúlt javításokkal sem sikerült befejezni.

Moriu Horea, a polgármesteri hivatal mérnöke, a szóban forgó út javítását felügyelő igazgató korábban portálunknak elmondta, a munkálatokat végző céggel kötött szerződés értelmében hat hónap áll a vállalat rendelkezésére a teljes felújításra, ez pedig december 15-én jár le.

Az időjárási viszonyok miatt a Bethlen Gábor tértől a Szamos piacig terjedő, a 14-es lakónegyed felén húzódó útszakaszt idén már egész biztosan nem fejezik be, erre korábban Ilyés Gyula polgármester is utalt és szintén erre utal az a tény is, hogy immár ismét két irányból lehet ki- és behajtani a Prahova utcán.

Hogy mikor sikerül teljesen befejezni a fennmaradó útszakaszt, nem tudni, minden esetre öröm az ürömben, hogy a lakosság és a városvezetés kapott egy kis időt arra, hogy megbizonyosodjon valóban jó minőségű munkát végzett-e az útjavító cég, vagy jövőre újra nekiláthat a teljes útfelújításnak.



Ismét két irányban lehet haladni a Prahova utcán
Ismét két irányban lehet haladni a Prahova utcán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: