2014-10-11 11:36:52• hírek • Szatmar.ro

Megnyitották Stoica Róbert kiállítását

A GrapH-I-T0ne sorozat első kiállításán a fiatal szatmári grafikus alkotásaival ismerkedhetünk meg.

Sokan emlékeznek még a Bi0-GrapH című kiállítássorozatra, amelyen fiatal és tehetséges alkotók mutatták be munkáikat. Ez a sorozat most kicsit komplexebb formában éledt újjá GrapH-I-T0ne néven a pénteken az Art Cafféban megtartott kiállításmegnyitóval. Most ugyanis a bemutatkozó képzőművészek mellett egy-egy zenekar koncertjét is figyelemmel követheti a közönség minden alkalommal.

Pénteken Stoica Róbert, az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum egykori tanulója állította ki grafikáit. A megnyitón először a szervező Nomanid Productionst vezető Szilágyi Ottó beszélt a sorozat újraindításáról, majd a kiállításban szereplő alkotásokról Lola Scripor, a már említett oktatási intézmény tanára mondott véleményt.

Szót kapott maga a grafikus is, aki elmondta: a művei sok esetben a képregények stílusát követik, minden képen van mozgás, a csendéletektől ugyanis szinte irtózik. A képeken megjelenő alakok mítikus lények, mert gyermekkora óta lenyűgözik őt a mitológiai történetek. Elmondta: az utóbbi időben főleg számítógépes grafikával foglalkozott, de számára az távolról sem annyira varázslatos, mint amikor szénceruzával viheti fel a vonalakat, árnyékokat a papírra.

A megnyitót követően ez alkalommal a nemrég alakult TranSKlouD zenekar játszott.

Emlékeztetőül, október 16-án, 19 órakor az Old Place Cafe&Pub-ban egy újabb kiállítássorozatot indít a Nomanid Productions "Pho-T0ne" címmel, amely szatmári fotósok munkáit fogja bemutatni. Első alkalommal Babos Katinka fotóiból nyílik kiállítás, melyet szintén a "TranSKlouD" együttes koncertje követ majd. A belépés természetesen ingyenes.

A Nomanid Productions tevékenységeiről, zajló projektjeiről a legnépszerűbb közösségi oldalon lehet informálódni.

Kiállításmegnyitó az Art Cafféban

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: