2015-05-21 18:08:33• hírek • Szatmár.ro

Megnyitotta kapuit az ötödik Szatmáron Gyártott kiállítás

A rendezvényen szombaton 16 órától divatbemutatón ismerkedhetünk majd meg a szatmári konfekció-ipar kiemelkedő képviselőinek legújabb kollekcióival. Szintén a szombati nap folyamán 10 és 18 óra között tartják az Autonet Import kft. Pit Stop nevű akcióját. Ennek keretében a cég partnerszervizei a Rex piac parkolójában ingyen és bérmentve átvizsgálják majd az érdeklődők autóit, rámutatva a meghibásodásokra és tanácsokkal ellátva a gépjármű-tulajdonosokat.

Szatmár megyei kis és nagy cégekkel, de elsősorban azok termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg, akik szombaton késő délutánig ellátogatnak a Rex piac csarnokába. A megye legfontosabb gazdasági rendezvényén mindenki számára kiderülhet: erős, jól fejlődő cégek működnek a megyében, a fiatalok pedig láthatják, van jövő Szatmárban.

Csütörtökön tartották az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő "Szatmáron Gyártott" termék- és szolgáltatás-kiállítás megnyitóját. Egy év szünet után idén visszatért a megye legnagyobb ilyen típusú rendezvénye, amelyen nem csak Szatmárnémeti, hanem Szatmár megyei cégek mutatják meg magukat és értékeiket.  A Kisiparosok Kamarája és a Német-Román Gazdasági Egyesület idei kiállításán összesen 76 cég vesz részt, több mint 800 négyzetméteren bemutatva, hogy mivel járulnak hozzá a megye gazdaságának fejllődéséhez.

A megnyitón Kádár Gyula, a Német - Román Gazdasági Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszélt a kiállítás szervezéséről, üdvözölte a cégeket, akik fontosnak tartották, hogy részt vegyenek ezen.

Markos Tibor, a Kisiparosok Kamarájának alelnöke először az elnök, Lieb Mihály és az egyesület ügyvezető igazgatójának, Hölzli Jozefnek az üdvözletét tolmácsolta - ők sajnos nem tudtak részt venni a megnyitón, bár rengeteg energiát fektettek az idei expó szervezésébe.

Markos elmondta: dícséret illeti a cégeket, akik válaszoltak a meghívásra és megértették a kiállításon való részvétel fontosságát. Szó volt arról is, hogy nagy szükség lenne a szatmári cégek fejlődése érdekébe a Kolozsvári Műszaki Egyetem egy szatmárnémeti kampuszának a létrehozására - ebben pedig a helyi önkormányzatnak is nagy szerepe lenne. A parlamenttől pedig a Kisiparosok Kamarája azt várja, hogy fogadja el végre a sokat emlegetett kisiparosok törvényét, amely nagy segítség lenne a vállalkozások fejlesztésében.

A folytatásban felszólalt a Németország bukaresti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi részlegét vezető Sebanstian Gromig, valamint a Magyar-Német Gazdasági Egyesületet képviselő Dr. Arne Gobert. Utóbbi megjegyezte: bár rengeteg eseményt szerveznek Magyarországon, ilyen kiállítás még nem volt, de könnyen lehet, hogy hamarosan lesz. A felszólalókhoz csatlakozott Eugeniu Avram prefektus, Dorel Coica polgármester és Pataki Csaba szenátor is.

A hivatalos megnyitót követően a meghívottak felkeresték a standokat, szinte mindenfelé találtak izgalmasat és újat. A vállalkozók pedig könnyen beszédbe elegyednek minden érdeklődővel, szívesen válaszolnak a merészebb kérdésekre is.

A kiállítás pénteken és szombaton 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket, akik nem csak a szatmáron gyártott termékekkel ismerkedhetnek meg, hanem belehallgathatnak az izgalmas gazdasági témájú előadásokba is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: