2013-05-17 15:35:42• hírek • Szatmár.ro

Megnyitotta kapuit a Szatmáron készült kiállítás

Veterán-autók rövid felvonulását követően pénteken 11 óra után hivatalosan is megnyitotta kapuit az immár negyedik alkalommal megrendezett Szatmáron készült kiállítás, amely elsősorban a németországi üzleti szférával kapcsolatban álló Szatmár megyei vállalkozások szolgáltatásait, termékeit mutatja be a nagyközönségnek.

Bár akár unalmasnak is hangozhatna ez a kiállítás és annak témája, biztosíthatunk mindenkit arról, hogy nem az - sőt akár szombati családi programnak is beillik, azzal együtt, hogy komoly üzleti kapcsolatok alakulnak a kiállítás keretében. A szervezők gondoskodtak arról, hogy mindenki számára érdekes legyen a rendezvény, melynek az alkalommal a szatmárnémeti Rex Piac csarnoka illetve parkolója ad otthont.

A parkolóban azok a 30 évnél is idősebb autók, oldtimerek tekinthetők meg, amelyek pénteken a város több pontján is feltűntek. Lila bogárhátúak, 1300-as Dacia és más, ma már veteránnak számító autók hívogatták ugyanis az embereket a kiállításra, melynek fő témája idén az autóipar. Ezzel indokolható az is, hogy a parkoló egy másik szegletében vadonatúj autókkal ismerkedhetnek az érdeklődők. A parkolóban lacikonyha is működik, úgyhogy aki megéhezett a termékekkel és autókkal való ismerkedésbe, sült hússal enyhíthetik éhségüket.

A piaccsarnokban 11 óra után néhány perccel vette kezdetét az ünnepélyes megnyitó: Dan Brumboiu, a fő szervező Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, beszélt a kiállítás céljáról, ami elsősorban a kitűnő minőségű szatmári termékek népszerűsítése valamint esélyt adni arra, hogy új üzleti kapcsolatok alakuljanak ki.

A megnyitó ünnepségen felszólalt Siegfried Geilhausen is, Németország helyettes konzulja, aki elmondta: először barátaitól érdeklődött Szatmár megyéről, azok pedig az avasi pálinka hazájának nevezték azt. A megyében járva viszont látja, a pálinka mellett rengeteg értékkel rendelkezik megyénk. Azt is elmondta, hogy Temes megyében is találkozott szatmári cégekkel, azok munkája, hozzáállása pedig példaértékűnek bizonyult. Felszólalt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is, aki kijelentette: a kiállítás anyagát látva büszkék lehetünk a munkánkra és hogy szatmáriak vagyunk. Büszkék lehetünk arra is, hogy a szatmári értékeket a világ számos pontján ismerik és elismerik - mondta a képviselő.



A Szatmáron készült kiállításon összesen 57 vállalkozás mutatkozik be. A paletta igen széles: élelmiszeripartól felnőttképzésig, bútoroktól, kis mezőgazdasági gépeken át webdizájnig sokféle cég képviselteti magát. Jelen van kitűnő tésztáival a Hutton kft, Szatmár remek ivóvízét népszerűsíti az Apaserv, ásványvízét az Oas, az Autonet Group pedig szinte teljes kínálatával - Ratioterm, Nachbil, Automeister, ACC, Consult Scolari, Network Systems - egy hatalmas standdal van jelen a kiállításon. Megismerkedhetünk a Poszet kft. szolgáltatásaival, a Polipol Németországba importált bútoraival, a Contitech termékeivel és egy szétbontott autón megtekinthetjük azt a kábelezést is, amely a Draxelmeyer szatmári üzemében készül - hogy csak néhányat említsünk a kiállítók közül. A kiállítás programját divatbemutatók és egyéb rendezvények színesítik.

A Szatmáron készült expó május 17-19. között, pénteken 13.00 és 20.00 órák között, szombaton és vasárnap pedig 10.00 és 20.00 órák között várja a nagyközönséget.

Szatmaron keszult from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: