2008-11-21 15:33:37• hírek • Szatmár.ro

Megnyitotta kapuit a Kisiparosok Kamarája

A péntek déli ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdte működését a szatmárnémeti Kisiparosok Kamarája.

A Vasile Lucaciu 9 szám alatt található Német Ifjúsági Házban került sor arra a kissebb ünnepségre, amellyel megkezdte működését a szatmárnémeti Kisiparosok Kamarája. A rendezvény egyuttal egy hosszú, 175.210 euró értékú román-magyar PHARE CBC projekt lezérésa is, melynek célja többek között a Kamara megalapítása, az ott dolgozók felkészítése, egy többnyelvű honlap összeállítása illetve egy kis- és középvállalkozások adatbázisának a létrohozása szerepelt.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Lieb Mihály, a Kisiparosok Kamarájának az elnöke, de felszólalt Szatmár Megye prefektusa, Radu Bud is.

A Kisiparosok kamarájának céljai között szerepel:

Tanácsadás: szakmai, gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi és jogi tanácsadás valamint együttműködés biztosítása a kisiparosok számára, tájékoztatás a piaci viszonyokra vonatkozóan, kiállítások és vásárok szervezése,  nemzetközi vásárokon való részvétel megszervezése, segítségnyújtás újításokban és találmányokban, technikai segitségnyújtás újitások, találmányok, márkák bejegyzésében.

Beiskolázás: oktatási és továbbképzési lehetőség biztosítása felnőttek számára, megfelelő üzleti infrastruktúra biztosítása üzleti találkozók, képzések és egyéb rendezvények számára.

Képviselet: a kisiparosok érdekeinek képviselete és ezek megvédése, a kisiparosok szakmai megbecsülésének kivívása és az irántuk való bizalom megerősítése, ami olyan erkölcsi értékeken alapszik mint a becsület és tisztelet,
a határmenti gazdasági kapcsolatok erősítése.

A Kisiparosok Kamarájának székhelye Szatmárnémetiben a Fragilor utca 1 szám alatt található, de a szervezet tevékenységével kapcsolatos további információkat a www.cameramestesugarilor.ro internetes címen lehet találni.

Az ünnepélyes megnyitó

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: