2012-10-20 18:43:30• hírek • Póti Orsolya

Megnyitotta kapuit a Házitündér Tanoda

A szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében újra indult a Házitündér Tanoda, ahol különféle hasznos házi praktikákat sajátíthatnak el a 8 éven felüli leánykák.

Október 20-án, szombat délután a Toldi utcai Fonó-házba azokat a leányokat várták, akik egy több hónapos képzés keretében hasznos háztartástani ismereteket, különféle praktikákat szeretnének elsajátítani.

A Házitündér Tanodát még februárban indította el az Aranykapu azért, hogy a következő generáció leendő családanyái lassan-lassan feledésbe merülő, de egy hagyományos értékrendet magáénak valló családban még mindig nélkülözhetetlen tudást sajátíthassanak el.

A szombati foglalkozáson hét kislány vett részt, akik a csöröge sütés rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A sütés-főzés mellett a résztvevők majd olyan alapvető tevékenységeket is elsajátíthatnak, mint a varrás, hímzés, kötés, kézimunka stb. - tudtuk meg Nezezon Enikőtől, az egyesület vezetőjétől.

A Tanodában kéthetente, szombat délutánonként, 16.00 és 19.00 óra között találkoznak a "leendő háziasszonyok". A részvételi díj 30 lej/hónap (2 alkalom).

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: