2009-07-24 09:15:22• hírek • MTI

Megnyitotta kapuit a Félsziget

Több mint 50 ezer látogatót várnak Marosvásárhelyre, a Félsziget fesztiválra, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit az erdélyi város legnépszerűbb üdülőközpontja mellett kiépített táborhelyen.

Csütörtökön kora délután az erdélyi várost is sújtó kánikulában gyakori jelenség volt a Félsziget felé tartó hátizsákos fiatalok látványa. Siettek, hogy elfoglalják a szervezők által biztosított több mint háromezer sátorhely egyikét. A magyarországi Sziget mintájára létesített fesztivál az idén szemmel láthatóan sokat fejlődött az infrastruktúra szempontjából a tavalyi "kiadáshoz" képest.

A minőségjavulás annak köszönhető, hogy az idén több mint 50 százalékkal növelték a fesztivál költségvetését - magyarázták a szervezők csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatójukon. Felhívták a figyelmet arra, hogy az idén a fesztivál - új főszponzora miatt - a Cokelive Félsziget nevet viseli. Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője szerint sokat segített a rendezvény fejlesztésében az, hogy egy neves cég vállalta főszponzori szerepet.

Elmondta, hogy a tavalyi 750 ezer euró helyett az idén körülbelül 1,2 millió euróból rendezik meg a fesztivált, melynek koncertkínálatában a nemzetközi előadók az idén először érik el a körülbelül egyharmados arányt. A romániai és a magyarországi fellépők aránya is egy-egy harmadot tesz ki, ami az ügyvezető szerint ideális.

Az idei Félsziget sztárelőadói a brit The Prodigy, a Primal Scream és a Freestylers, az amerikai Nine Inch Nails, a lemezlovasok közül pedig a holland Tiesto emelkedik ki a műsorkínálatból. 

Gerendai Károly az MTI kérdésére elmondta, hogy az elővételben megvásárolt jegyek esetében enyhe növekedést és a kereslet átrendeződését tapasztalták. Az idén ugyanis Bukarestben, Iasiban és Brassóban, vagyis a fesztiváltól távolabb eső vidékeken nőtt meg jelentősen az elővételben értékesített jegyek száma.


Csütörtök délelőtt az utolsó előkészületeket is elvégezték
Csütörtök délelőtt az utolsó előkészületeket is elvégezték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: