2015-04-22 12:22:51• hírek • MTI

Megnyitják-e a gólcsapot a csapatok?

A Monaco két veterán vezére, Ricardo Carvalho és Dimitar Berbatov
A Monaco két veterán vezére, Ricardo Carvalho és Dimitar Berbatov

A Juventus 2003 után először kerül be a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ha szerda este kiharcolja a továbbjutást a Monaco otthonában a múlt héten hazai pályán aratott 1-0-s sikere után.

A torinói együttesnek az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszát tekintve 100 százalékos a mérlege a francia ellenfelekkel szemben, most a 11. ilyen összecsapásán a 11. sikerére készül.

Massimiliano Allegri tanítványai szombaton 2-0-ra verték a bajnokságban a második helyezett Laziót, ezzel már 15 pont az előnyük, s jó eséllyel sorozatban negyedszer diadalmaskodnak majd a Serie A-ban.

A Monaco ugyanakkor az európai kupákban eddig hat meccsből csak egyszer nyert olasz riválissal szemben, ráadásul a legutóbbi négy hazai találkozójából egyiken sem tudott győzni. A hercegségbeli csapat hullámvölgybe került az Arsenal ellen február 25-én aratott londoni 3-1-es diadal óta, s a BL nyolcaddöntőjéből is csak idegenben szerzett góljainak köszönhetően jutott tovább, az Ágyúsok ugyanis a visszavágón 2-0-ra nyertek a II. Lajos Stadionban.

A Juventusból sérülés miatt a védő Martin Caceres és a középpályás Paul Pogba hiányzik majd, míg a Monacóból hasonló okból a védekező középpályás Jeremy Toulalan kénytelen kihagyni a negyeddöntő visszavágóját.

A másik szerdai párharcban madridi városi rangadót rendeznek, a címvédő Real az Atléticót fogadja a Vicente Calderón Stadionban játszott múlt heti 0-0 után.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője eltiltás miatt nem számíthat Marcelóra, a brazil védőn kívül pedig a sérült Luka Modric, valamint várhatóan Gareth Bale sem állhat az olasz szakember rendelkezésére.

A két csapat ebben a szezonban már hétszer találkozott egymással - az Atlético egyszer sem kapott ki -, ám kétségkívül ez a találkozó lesz mindkettejük számára a legfontosabb. Az idény elején a Spanyol Szuperkupában a Santiago Bernabeu Stadionban 1-1-es döntetlen született, majd a visszavágó 1-0-s Atlético-sikerrel ért véget. A Király Kupában otthon 2-0-ra nyert az Atlético, idegenben pedig 2-2-es döntetlent ért el. A bajnokságban az 1950/51-es idényt követően tudta az Atlético oda-vissza legyőzni legnagyobb riválisát, ráadásul a Vicente Calderón Stadionban aratott 4-0-s siker 1987 óta a legnagyobb arányú volt.

Összesen eddig 202 alkalommal találkozott egymással a két csapat, 103 Real-győzelem és 49 döntetlen mellett 50-szer örülhettek az Atlético hívei.

A Real Madrid története során eddig 22 olyan párharcot vívott a nemzetközi kupaporondon, amelynek első, idegenbeli felvonása döntetlennel zárult, s ezek közül csak egyet veszített el: a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1990/91-es idényében a Szpartak Moszkvának sikerült végrehajtania a bravúrt, az orosz együttes ráadásul éppen egy gól nélküli döntetlen után tudta kiharcolni a továbbjutást a Madridban aratott 3-1-es győzelmével.

Az Atlético a harmadik olyan visszavágójára készül az európai kupaporondon, amelynek első mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán: e tekintetben százszázalékos mérleggel büszkélkedhet az együttes, ugyanis tavaly az elődöntőben a Chelsea (1-3), az Európa Liga 2009/10-es idényének nyolcaddöntőjében a Sporting Lisboa (2-2), valamint a BEK 1973/74-es szezonjának első fordulójában a Galatasaray (0-1) otthonában is kiharcolta a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó (első meccs eredmény):
Real Madrid - Atlético Madrid 21.45 (0-0) Digisport1.hu, DolceSport1.ro, DigiSport1.ro
Monaco - Juventus 21.45 (0-1)  Digisport2.hu, DolceSport2.ro, DigiSport2.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: