2011-12-16 18:18:01• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől lehet korcsolyázni Szatmárnémeti főterén

A műjégpálya idei mérete eléri a hétszáz négyszetmétert
A műjégpálya idei mérete eléri a hétszáz négyszetmétert

A kedvezőtlen, esős idő ellenére jövő hét elejétől bárki korcsolyába bújhat és jégre pattanhat Szatmárnémeti központjában: a műjégpálya január közepéig várja majd a sportra, mozgásra és szórakozásra vágyókat. Méghozzá tavalyi áron.

Már szerda délután megjelentek a munkások és a teherautók az Október 25 téren, a Szakszervezetek Művelődési Háza, a Megyei Tanács bejárata és a Transilvania sugárút közötti hatalmas betonnégyszögben. Az eredeti tervek szerint már szombaton működő-és fogadóképes állapotban kellett volna lennie a műjégpályának, de a szokatlanul meleg és főleg esős időjárás késleltette a munkálatokat. Nem sokáig azonban, mivel hétfőn mindenképpen üzemképes lesz a műjégpálya - mondta Ovidiu Chilintzan, a kivitelező Nouva Atlantica vállalat képviselője.

Péntek délután a munkások már lefektették a fagyasztásért felelős vékony csőhálózatot, a tervek szerint pedig már éjszaka hozzákezdenek a jég „előállításához". A fagyasztásról több hatalmas motor gondoskodik, amelyek a pálya mellett állnak.

A műjégpálya január 15.-ig várja majd a korcsolyázni vágyókat. Azért csak viszonylag ilyen rövid ideig, mert, amint azt Chilintzan elmondta, mert a tavaly is csak az első hónapban volt komoly érdeklődés. „Összesen 14 ezer körüli jegyet adtunk el a tavaly. Túlnyomó többségét azonban az első egy hónapban, az ünnepek körül. Utána elmentek az egyetemisták, alábbhagyott a forgalom is".

A jegyárak idén sem változnak, a felnőttek ugyanúgy 10 lejért válthatnak belépőt. A 14 évnél fiatalabb gyerekek pedig 7 lejért. A korcsolyákat ingyen biztosítják a szórakozni vágyók rendelkezésére, de az otthoni lábbelikkel is jégre lehet lépni. „Megközelítőleg kétszáz korcsolyánk van raktáron, minden méretben", mondta Chilintzan.

Akik tehát korcsolyázni szeretnének, azok december 19 és január 15 között mindennap kimehetnek az Október 25 téren felállított műjégpályára, vasárnap és csütörtök között 11-20, pénteken és szombaton pedig 11-22 órák között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: