2017-05-29 00:13:52• hírek • Kocsis Zoltán

Megnyílt végre a gólcsap – fölényes Oli-győzelem Suceaván

Pontosan tíz nyeretlen mérkőzés után hagyhatta el ismét győztesen a pályát bajnoki után az Olimpia vasárnap, ráadásul Suceaván megnyilt a gólcsap is: a szatmáriak négyet vágtak.

A találkozó és a három pont sorsa gyakorlatilag 24 perc alatt eldőlt: ennyi kellett az Olimpiának, hogy megnyugtató, két gólos előnyre tegyen szert. A két találat főszereplője Ciprian Durus volt, aki előbb a 7. percben adott egy lapos gólpasszt Raul Krausznak, majd a 24. minutumban maga fejezte be az ő maga által kialakított ziccert.

Alakulhatott volna izgalmasabban is, ha Ciprian Vraicu kapufájából esetleg gól születik, az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy az Olimpia is lőhetett volna gólt, amennyiben Vasile Pop vagy Robert Villand pontosabban céloz.

A szünet után is inkább a szatmáriak voltak veszélyesebbek, Krausz, Silviu Pana és Romario Rus is hiába próbálkozott, akárcsak a túloldalt Robert Grumuzescu. A 85. percben aztán egy kontra végén Villand szolgálta ki remekül a mindössze 16 éves Angelo Cociant, aki belőtte élete első felnőtt bajnoki gólját. Ezzel ő lett az Olimpia történelmének első, a XXI. században (2000 után) született gólszerzője!

A hosszabbításban Rus megszerezte élete talán legkönnyebb gólját, miután a menteni akaró, hangzatos nevű Constantin Aeroaiei az Olimpia játékosába rúgta a labdát, az pedig a hálóba került.

A 37. forduló krónikájához tartozik, hogy egy hajrában értékesített büntetővel a Sepsiszentgyörgy nyerni tudott Resicabányán, ezzel pedig a Juventus mellett kivívta az élvonalbeli indulás jogát – történelme során először. Az Aradi UTA-nak pedig marad az osztályozó – ismét.

Győzelmével az Olimpia a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán. Amennyiben a szerdai (május 31., 11.00 óra) utolsó fordulóban legyőzi a Brailát, akár elő is léphetne a hetedik helyre. Ennek azonban kevés az esélye, ehhez ugyanis az is kellene, hogy a Calarasi hazai pályán kikapjon a - Suceavától...

37. forduló:
Foresta Suceava – Olimpia 0-4

gólok: Krausz (7.), Durus (24.), Cocian (84.), Rus (93.)
Az Olimpia összeállítása: Bg. Dascalu - Durus, Fl. Muresan, Heil (csk.), Faur - Villand, Sil. Pana (R. Rus 66'), Krauzs - Vas. Pop, I. Rosu (Ad. Voicu 62), Erdei (Cocian 73')

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: