2010-08-18 14:43:53• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt Benkő László kiállítása

Újabb festménykiállítást szervezett a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. Benkő László tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A Szatmár Megyei Tanács Galériája augusztus 18-tól újabb tárlatnak ad otthont. Benkő László kiállítását Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke nyitotta meg, majd  Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke szóban ismertette a magyarországi festő és iparművész munkásságát. Benkő László képein ábrázol hazai és külföldi tájakat, embereket és virágokat. Mesterei Burány Nándor, Radnóti Kovács Árpád, Eigel István voltak. Az olajfestés alapjait Röszler Mária, nagykanizsai festőművész segített elsajátítani aki a mai napig segíti a munkáját.

Egyéni kiállításai eddig csak Magyarországon voltak, de alkotásai külföldön is szerepeltek csoportos kiállításokon.  A fiatal művész egy éve aktív tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének. A festészetben kísérletező alkat, a realizmustól az impresszionizmusig, sőt művészete néha áthajlik az expresszionizmusba is.

Portrékat, tájakat, virágokat és művészi aktokat ábrázol legszívesebben. Tájábrázolásban több technikát is használ,  virágai pedig élénkek, színesek. A kiállítás szeptember 3-ig látogatható.



Megnyílt Benkő lászló kiállítása
Megnyílt Benkő László képzőművészeti kiállítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: