2011-01-10 20:17:41• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt az idősotthon

Hétfőtől várja a lakókat a Szatmárhegyi Öregek Otthona.

Bár a hivatalos megnyitó tavasszal lesz, hétfőtől megkezdte tevékenységét a szatmárhegyi idősotthon. Az intézmény 14 személy befogadására alkalmas, és jelenleg csak hárman laknak a korszerűen berendezett szobákban. A havi beltlakási díj 1800 lej lesz, viszont ennek fejében nem csak teljes ellátást kapnak az idősek, hanem az állandó orvosi felügyelet is biztosítva lesz.

Az intézmény üzemeltetését felvállaló alapítvány ugyanis elsősorban Alzheimer-kórban szenvedőket vár az otthon falai közé, ezen betegek megfelelő ellátása terén ugyanis nagyon le van maradva a megye. Az idősotthon képzett nővérei specifikus foglalkozásokkal próbálják majd elérni azt, hogy legalább a jelenlegi egészségi szinten megmaradjanak az Alzheimer-kórosok.

A szatmárhegyi idősotthont még 2004-ben, a PSD kormányzása idején alakították ki, egy régi iskola felújítása révén. A kormányprogramból megvalósított intézményt rövid időn belül be kellett volna indjtani, viszont erre az önkormányzatnak nem voltak anyagi lehetőségei. Tavaly ősszel egy szatmárnémeti civil szervezet - Casa Sătmăreană Alapítvány - jelentkezett az otthon fenntartására. A szervezet 10 éves, ingyenes használatra kapta meg az épületet.


Öregek otthona Szatmárhegyen
Öregek otthona Szatmárhegyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: