2010-05-27 16:43:18• hírek • Szatmar.ro

Megnyílt az idei Samexpo

Több éves múltra tekint vissza a Szatmárnémetiben évente megszervezett kiállítás. Az ide expó, amelyet május 27-30 között látogathatnak az érdeklődők a tizenkettedik a sorban, és hetedjére esik egybe a városnapok programjaival.

Az Európai Bizottság égisze alatt évi rendszerességgel megszervezett Kis és Középvállalkozók Európai Hete keretében létrejött kiállítás célja, hogy erősítse a helyi vállalkozók piacát, ismertesse a lakosokkal ezen cégek termékeit. A Szatmári Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozók, illetve szövetkezetek területi igazgatóságával közösen több programot szerveztek tagjaik számára. Az első, a már említett Samexpo, amit csütörtökön nyitottak meg, illetve különböző előadások is várják a gazdasági szereplőket, amelyek a gazdasági válságból való kilábalásra próbálnak támpontot adni.

A 12 órai hivatalos megnyitón részt vett a Szatmári Kereskedelmi Kamara igazgatója, illetve aligazgatója, Pataki Csaba alprefektus, Adrian Albu alpolgármester, illetve Adrian Stef, Szatmár Megye Tanácsának alelnöke is.
A vezetők elmondása szerint, igen fontos a gazdasági válság ideje alatt is a reklámozás, amire nagyon jó alkalom a mostani kiállítás is. Idén közel harminc cég jelezte részvételi szándékát az eseményen, ezek döntő többsége szatmárnémeti vállakozások, de jelen vannak Tasnádról, Nagybányáról, Nagyváradról, Batizról, illetve Béltekről is.


Még tart az összerelés a megnyitón
Még tart az összerelés a megnyitón


A kiállítók ágazatai is különbözőek, jelen vannak a bútorgyártók, a fűtésrendszereket gyártó cégek, a bankok, az üdülési irodák, a lábbeli készítő cégek illetve a gazdaság több más ágazata is.
A déli órákban még több vállalkozás képviselője is hiányzott, mások a standok felállításán munkálkodtak.
A szervezők elmondása szerint ezek a kiállítások általában igen sikeresek, olyan év is volt, amikor kénytelenek voltak belépőket is szedni, hogy fékezzék a látogatók tömegét.
Idén a Samexpo ingyenesen látogatható a kiállítás teljes ideje alatt 12-20 óra között.


Modern bútorokkal is várják az érdeklődőket
Modern bútorokkal is várják az érdeklődőket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: