2010-09-09 17:02:11• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt az ifjúsági szárny kiállítása

A Szatmár Megyei Alkotóház Képzőművészek Egyesület, A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ jóvoltából megnyílt Alexandra Tripon, Oana Pop és Alexandra Chereches, gimnazista diákok kiállítása az Alkotóház Galériában.

A Szatmárnémeti Alkotóház Galériában csütörtökön 15 órától az Alkotóház Képzőművészek Egyesület ifjúsági szárnyának, azaz legfiatalabb tagjainak kiállítását nyitották meg. A megnyitón részt vett Gergely Csaba, az egyesület elnöke, Tillinger István, az egyesület alelnöke, Felician Pop, igazgató és nem utolsó sorban Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója.

A kiállítás a 15 év körüli diákok grafikái alkotásait mutatja be: elvont ábrák, táncosnők, nagyvárosi életképek, és portrék fejezik ki a művészek stílusát. Annak ellenére, hogy mindhárom diák a  grafika műfajában alkot, különböző témákat ölelnek fel. Alexandra Chereches leginkább városi életképeket, portrékat, elvont alakzatokat ábrázol, Oana Pop táncosnőket elevenít meg, míg Aexandra Tripon alkotásaiban a filozofikus témák uralkodnak. Meg kell említeni, hogy mindhárom diák alkotásaiban felmerül egy-egy mélyebb, filozofikus vonás.

Az alkotási stílus különbség a technikában is megfigyelhető: A. Chereches tust használ alkotáskor, Oana Pop grafittal készíti el műveit, és A. Tripon a tus-rajzok mellett pasztell-technikájú képeket is alkot.

Mindhárman 2010-től az Alkotóház tagjai, és alkotásaik már szerepeltek kiállításokon.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: