2010-10-07 16:44:39• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt az "Őszi szalon"

Mintegy harminchárom művész alkotását állították ki a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériájában.  Az "Őszi szalon" október 7-én nyitotta ki kapuit a művészet szerelmesei előtt.

A kiállítást Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki bemutatta az egyesület ez évi tevékenységét, és megköszönte a Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács, illetve a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központnak a támogatását. Gergely továbbá  kifejtette, hogy az Alkotóház tagjai között kezdők és  színvonalas, neves művészek vannak.

A tárlat nem csak romániai, hanem magyarországi művészek alkotásait tartalmazza: többek között Tent Aurel, Moldovan Cristina, Talpos Erzsébet, Tillinger István, Gergely Csaba, Vénig László, Szodoray Parádi Hajnalka, Makkai József, Kótér László, Belánszky Demkó Beaáta, Dragos Vasile, Chereches Alexandra alkotásai tekinthetőek meg.

Az "Őszi szalonban" különböző  stílusú és más-más technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók. Olajfestmények, akvarellek, pasztellek, nemezek és grafikák, fotográfiai alkotások és szobrászati művek, azaz összesen százhuszonkét képzőművészeti munka várja a művészetek kedvelőit.

Az alkotások tematikája is változatos: portrék, tájak, virágok és a művészi fantázia egyéb szülöttei várnak csodálatra. Közös viszont a színhasználat, a barna, sárga, piros és a narancssárga különböző árnyalatai  - az ősz színei - dominálnak az alkotásokon.




Látogatható az "Őszi szalon"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: