2013-12-17 09:34:25• hírek • MTI

Megnyílt a világ legnagyobb dinoszauruszparkja

A parkot megálmodó különc ausztrál milliárdos, Clive Palmer után Palmerszaurusznak (Palmersaurus) elnevezett turista-látványosság szombaton nyitotta meg a kapuit Ausztrália északkeleti partvidékén, az Aranyparton, a befektető Coolum nevű hatalmas üdülőközpontjában.

A parkot benépesítő 160 dinoszaurusz - némelyik animatronikus -, hossza 2,5 és 22 méter között mozog, és egyes példányok magassága a tíz métert is eléri. A vállalkozó Kínából rendelte a gigantikus robotdinókat.

Palmer, akinek vagyonát tavaly 795 millió dollárra becsülte a Forbes magazin, ám ő mégis milliárdosként tekint magára, elmondta, hogy fogalma sincs róla, mennyi volt a park építési költsége. "A feleségem a pénzt, én csak az élményeket számolom. Úgy fogalmaznék, hogy elegendő pénzt költöttünk, de még mindig van néhány szundikáló dinoszaurusz, amelynek sokkal jobb állapotba kellene kerülnie a jövő hétre" - mondta Palmer.

A Brisbane közelében fekvő parkba 100 ausztrál dollárért válthat belépőjegyet egy négytagú család. "Sokkal olcsóbb, mint elutazni Disneylandbe. Ha valaki elmegy a franciaországi vagy japán Disneylandbe, nem fog ennél nagyobb dinóparkot találni" - húzta alá a milliomos milliárdos. Hozzátette, a park a természet megóvásának fontosságára emlékeztet, hiszen senki sem akarja, "hogy a bolygónk a dinoszauruszok sorsára jusson".

A bányászat révén meggazdagodott Palmernek számos egyéb vállalkozása is van. Szintén a queenslandi üdülőközpontjában működik a Palmer Motorama elnevezésű látványosság, amelyben saját antikautó-gyűjteményének darabjai sorakoznak. A vállalkozó idén az ausztrál választásokon is indult, miután megalapította saját politikai pártját Palmer United Party néven.

Tavaly jelentette be ambiciózus tervét, amely szerint megépítteti a Titanic pontos mását. A Titanic II névre keresztelt luxus óceánjáró várhatóan 2016 végén indul első útjára Southamptonból New Yorkba. A hajó teljes egészében az eredetire fog hasonlítani, leszámítva néhány apróságot, úgy mint a légkondicionálást, egy kórházat és egy helikopter-leszállót.

Palmer szerint sem televízió, sem internet-hozzáférés nem lesz az óceánjárón, és az utasok kedvük szerint akár korhű ruhát is ölthetnek. A hajó egy modelljét szeptemberben tesztelték Németországban. Vagyonos amerikaiak állítólag egymillió dollárt ajánlottak fel fejenként, hogy részt vehessenek a hajó első útján - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: