2008-12-04 18:34:53• hírek • Szatmár.ro

Kézműves vásár

Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén negyedik alkalommal szervezi meg a Karácsonyi Kézműves Vásárt, amely elsősorban a néphagyomány kedvelőit célozza meg.

December 15-én nyílik meg, és egészen december 23-ig látogatható a IV. Karácsonyi Kézműves Vásár és Mesterségbemutató a Coposu sétányon.

 

Az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett kézműves vásárok és mesterségbemutatók célja, felhívni a figyelmet egy emberibb, élhetőbb világra, a feledésbe merült népi mesterségek újjáélesztésével. Rendezvényeivel bemutatkozási lehetőséget teremt, a még élő népi kismesterségek és kézműves műhelyek számára. A vásár nem rejtett szándéka a tucatáruk helyett kézzel készített, igényes népművészeti, hagyományos használati és egyedi iparművészeti alkotásokat kínálni az érdeklődők, vásárlók elé, ezzel is meghittebbé téve az ünnepi időszakot.

A meghívott hazai és határon túli népi-, és iparművészek most a karácsonyi ajándékkörbe illeszkedő, természetes alapanyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusítják. Vásárolhatunk majd nemez- és textilkalapokat, rusztikus és díszmagyar ruhákat és kiegészítőket, bőrdíszműveket, féldrágakő-, gyöngy- és kerámiaékszereket, ünnepi képeslapokat, gyertyákat, szalmadíszeket, ünnepi dekorációkat, terítőket, illetve fából vagy kerámiából készült használati tárgyakat, valamint beszerezhetjük a nélkülözhetetlen karácsonyi mézeskalácsot. Mindezen értékes portékák, több mint 15 kézműves házikóban várják az érdeklődőket, naponta 10 és 20 óra között.

A vásár ideje alatt, december 21-én, vasárnap délután 16 órától a Szatmárnémeti Madisz és az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében, Karácsonyi Ünnepváró lesz a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ahol az Aranykapu Kézműves Kuckóban csuhézással, nemezeléssel, szalmafonással, gyöngyfűzéssel, üvegdíszek- és fenyősallangok készítésével várják az érdeklődőket. A Karácsonyi Ünnepvárón a kiváló talpalávalót a sepsiszentgyörgyi Folker együttes biztosítja majd. Koncertjük gyermektáncházzal egybekötött lemezbemutató lesz.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület vendége lesz még Cserey Csabcsi és tanítványa, Föld Tibi, akik a vásár helyszínén, több napon keresztül adják elő „Vásári Játékok" című produkciójukat.

A vásár mellett forralt bor és farkaslaki kürtöskalács várja majd a melegedni vágyókat.

Negyedjére szervezi meg az Aranykapu Kulturális Egyesület a Kézműves Vásárt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: