2019-12-17 08:53:31• hírek • Bede Emőke

Megnyílt a nagykárolyi Karácsonyi Vásár - Képgaléria

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalmat-népszerűsítő Központtal, illetve az Open Roads Egyesülettel együttműködve, idén immár harmadik alkalommal rendezi meg szabadtéri karácsonyi vásárát, melynek helyszíne az amfiteátrumhoz közeli sétáló utca.

Hétfő délután, nem sokkal fél hat előtt hivatalosan is megnyílt a vásár. Az ünneplő tömeget elsőként Adrian Stefanuti köszöntötte, majd át is adta a „színpadot” a diákoknak. 17 óra 30 perctől a Iuliu Maniu, a Simion Barnutiu, illetve az Elméleti Líceum diákjai léptek fel, kik román, magyar, német és angol nyelvű karácsonyi énekekkel kedveskedtek a közönségnek. A Magic Dance formáció egy ünnepi tematikájú produkciót mutatott be, majd motorkerékpáron berobogott maga a Télapó is, aki természetesen nem hagyta otthon ajándékos puttonyát sem.


A vásár már az első nap sok érdeklődőt vonzott, s természetesen nem csak fellépők miatt, hanem azért is, mert mindenki szerette volna megkóstolni a helyi árusok által kínált kalácsot, strudlit, forralt bort és meleg teát, mézeskalácsot, méhészeti, illetve hústermékeket. Aki pedig inkább karácsonyi ajándékot keresne szeretteinek, annak is érdemes kilátogatnia a helyszínre, hiszen a kézművesek rendgeteg különleges portékákkal várják a vásárlókat.


A vásár további programja:

december 17., 17.30 óra – 1-es Számú Általános Iskola diákjainak fellépése

december 18., 17.30 óra – Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjainak fellépése

december 19., 17.30 óra – Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum - Nagykároly

december 20., 17.30 óra – A Nagykárolyi Művelődési Központ növendékeinek műsora
18.00 – 19.00 – Találkozás a Télapóval


A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Galéria:
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: