2013-05-23 18:15:40• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt a művészeti iskolák közös tárlata

Közös képzőművészeti kiállítással várja az érdeklődőket csütörtöktől a Szatmári Művészeti Iskola, és a tanintézmény testvériskolája, a Téglási „II. Rákóczi Ferenc" Művészeti Iskola.

A Szatmári Művészeti Iskola és a Téglási „II. Rákóczi Ferenc" Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás május 23-án, csütörtökön a Szatmár Megyei Tanács galériájában. Mint megtudtuk, a tárlat része a szatmári iskola által szervezett évzáró rendezvénysorozatnak.

A kiállítás a diákok a 2012/2013-as tanévben készített alkotásait foglalja magába: fotók, festmények, grafikák és kollázsok sokaságát csodálhatják meg a nézelődők két héten keresztül.

A délután 16 órától kezdődő kiállításmegnyitón zenés percekben sem volt hiány, hiszen a szatmári iskola diákjai klasszikus darabokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A rendezvényt Varga Mária, a Szatmári Művészeti Iskola programfelelőse nyitotta meg, aki elsőként köszöntötte a jelenlevőket, majd átadta a szót a meghívottaknak.

A köszöntőbeszédeket követően mindkét tanintézmény vezetője, képviselője - Deac Mircea és Szilágyiné Bodnár Erzsébet - gratulált a diákoknak, akik idén is nagyszerű alkotásokkal díszítik a Megyei Tanács galériájának falait.

Deac elmondta: a két iskola továbbra is mindent megtesznek a sikeres együttműködés érdekébe.

A rendezvényen továbbá jelen volt Ciprian Fabian, a Szatmár Megyei Tanács képviseletében, Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke, illetve a szatmári diákokat oktató tanárok, Szodoray-Parádi Hajnalka, Abkorovits Róbert és Dan Bale.

A rendezvény alatt Briana Tripon, Reich Máté, Kiss Márton, Czéh Lenke és Czéh Petra, Czéh Hanna és Soproni Éva szórakoztatták a közönséget klasszikus zongoradarabokkal.

A Szatmári Művészeti Iskola diákjai közül festményt és grafikát mutatott be Andrisan Teodora, Costin Denisa, Blidar Diana, Cadar Larisa, Guga Margareta, Keresztesi Monica, Fóris Katalin, Estan Ecaterina, Fiat Cristina, Antal Melinda, Beres Geanina, Schefler Gergő, Buze Corina, Moldovan Brandusa, Bordas Vasile, Leiher Leonora, Naghi Ioana, Rácz Gyopár-Boglárka, Ban Maria Carla, Szabó Anna, Manita Manuela és Barbus Cristina.

Fotóművészeti alkotásokat a következő diákoktól láthatnak az érdeklődők: Boltar Adrian, Sovre Andrei, Suciu Ciprian, Chiorean Dan, Babos Katinka, Király Attila, Puiu Laura, Manta Carina, Véber István.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: