2010-01-21 15:18:10• hírek • Gozner Gertrud

Megnyílt a kisállat-kiállítás

Csütörtök délben a Szakszervezetek Művelődési Házában nyílt meg a hagyományos kisállat-kiállítás és verseny.

A Szatmár Megyei Kisállattenyésztők Egyesülete több mint ötven éve alakult, azóta minden évben rendszeresen megtartják a kiállítást. Az idei expóra negyven tag hozta el fajtiszta hobbiállatait: tyúkokat, nyulakat, galambokat, sőt, kuriózumként fácánok és pávák is láthatóak - tudtuk meg Balogh Gézától, az egyesület alelnökétől.

Juhos Bertalan galambász a Szatmár vidékéről harminc éve eltűnt, és Magyarországról visszatenyésztett szatmári babos galambjait szeretné megmutatni a kiállítás közönségének. Ezen kívül több mint 340 darab 33 fajtához tartozó galambot lehet felfedezni az expón. Ugyanott 200 darab baromfi is látható, és ötféle nyúlfajta szerepel a kiállításon és a versenyen. Közülük a legimpozánsabb egy óriás-belga tapsifüles, amely több mint kilenc kilogrammot nyom.

Csütörtökön folyamán a kisállatok versenye is lezajlott, galamb kategóriában a legtöbb elismerést Juhos Bertalan és Roland, Costin Dragomir, Pop Zoltán, Savu Mircea és Pintea Catalin tenyésztők kapták. A nyulak versenyében Kárpinszki Attila, Marias Romulus, Tempe Sorin és Nagy Zoltán tapsifülesei remekeltek, míg a baromfi kategóriában Tarcsa Attila, Görbe Sándor és Vass Sándor vitte el a díjakat. A kiállítás vasárnap délutánig tart nyitva, és naponta 9 és 19 óra között látogatható.



A Szakszervezetek Művelődési Házában megnyílt a hagyományos kisállat-kiállítás és verseny.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: