2010-06-28 16:25:15• hírek • Szatmár.ro

Fontos határozatok

A Szatmár Megyei Tanács hétfői ülésén egy megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltató megalakítását hagyták jóvá.

A közszolgáltató ellátja majd a regionális hulladéktározó működtetésével járó feladatokat is, melyet Szamosdob határában építenek. Szintén ennek hatáskörébe fog tartozni a hat ideiglenes lerakat működtetése, valamint a hulladékok szállítása az átrakóállomástól a központi telepig. A hat gyűjtőpont Nagykárolyban, Tasnádon, Krasznabélteken, Szamosborhídon, Avasfelsőfaluban és Sárközújlakon lesz.

„Fontosnak tartom, hogy a szemétlerakatokkal járó feladatok megmaradjanak az önkormányzat hatáskörében, annak érdekében, hogy ne egy magáncég döntsön a hulladékgazdálkodást érintő kérdésekben" - mondta el Csehi Árpád tanácselnök. Jóváhagyták továbbá a sárközújlaki ideiglenes tározó műszaki tanulmányait, így ott is megkezdődhet az építkezés. Továbbá abba is beleegyezett a tanács, hogy az önkormányzati kasszából állják a megyei kórház három pályázatának önrészét.

Három millió euró a projektek összértéke. Egyik révén a pszichiátriai osztályon folyó tevékenységek színvonalának emelését tudnák segíteni, pályázati úton bővítenék a sürgősségi osztály  ellátottságát, és  a harmadik pályázat  segítségével a sebészeti műtőbe szereznének be korszerű felszereléseket. A felsorolt pályázatokat az Európai Unió PHARE CBC Magyarország-Románia Határon Átívelő Együttműködését Támogató Programjához nyújtják be (miután az első fordulóban kedvező elbírálásban részesültek), és mindegyiket magyarországi partnerrel közösen terjesztik elő.


Több határozat-tervezetet is megszavazott a  képviselőtestület
Több határozat-tervezetet is megszavazott a testület


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: