2011-10-07 12:42:54• hírek • Kocsis Zoltán

Megnyílt a hagyományos termékek őszi vására

Péntek délelőtt nyílt meg és vasárnap délutánig várja az érdeklődőket Szatmárnémeti új főterén a hagyományos őszi termékek vására.

„Fontosnak tartom, hogy a hagyományos termékek piachoz jussanak a mai, egyre inkább nemzetközivé váló világunkban. Mindemellett pedig ez a vásár hozzásegíti a környékbeli kistermelőket, hogy el tudják adni portékáikat, ezért is támogatjuk ezt a vásárt", mondta el Ilyés Gyula. „Én magam nagyon is szeretem az ilyen specialitásokat, ezért be is fogok vásárolni", tette hozzá Szatmárnémeti polgármestere, aki végig is járta a sátrakat és elbeszélgetett az emberekkel.

A Szakszervezetek Művelődési Háza előtt mintegy másfél tucat stand sorakozott fel péntek délelőtt, gyakorlatilag az egész megyét képviselve Tasnádtól Rózsapallagig, Sződemetertől Szamoskrassóig és Vetéstől Darócig. A portékák szintén széles palettát alkotnak, megkezdve a gyümölcsöktől és a zöldségektől a sajtokon és a mézen át a pálinkáig és a borig. A vásár egyik különlegessége a Szamoskrassón található kecskefarm tejtermékei voltak, a legnagyobb sor pedig a kolbászt és szalonnát áruló stand előtt gyűlt össze. Ahhoz képest viszont, hogy a megye valamennyi nemzetisége képviseltette magát, a háttérben hallatszó zenében ez sajnos nem tükröződött...

Aki tehát kedvet kapott egy kis igazi „hazaihoz", az vasárnapig még kiegészítheti a konyhai készletét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: