2015-12-24 10:48:21• hírek • MTI

Megnyílt a Temesvár-Lugos autópályaszakasz

Szerda este megnyílt a dél-erdélyi autópálya Temesvár-Lugos szakasza - közölte az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).

A 25 kilométeres pályaszakasz a gyorsforgalmi út két - már korábban átadott - szakaszát köti össze, így a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelytől 142 kilométert lehet autópályán haladni Erdélyben. Az autópálya mostantól a Temes megyei Traian Vuia településig tart, onnan 104 kilométert kell országúton haladni Déváig, ahol ismét rá lehet kanyarodni a dél-erdélyi autópálya korábban megépített szakaszára.

A CNADNR közlése szerint a megnyíló pályaszakaszt hét hónappal a megszabott határidő előtt készítette el az olasz Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana Per Condotte D'acqua SpA társaságok konzorciuma. Az útépítés ÁFA nélkül 423,35 millió lejbe került. Az összeg 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát az állam biztosította.

Az útszakasz átadásával tehermentesülhet a Maros völgyén haladó E68-as országút Arad és Marosillye (Ilia) közötti szakasza. A Brassó vagy Bukarest felé tartó nemzetközi fuvarozók ugyanis eddig ezt az utat vették igénybe a Temesvárt is érintő hosszabb útvonal helyett, amelynek csak kis szakaszát lehetett autópályán megtenni.
A dél-erdélyi pálya a IV. páneurópai folyosó része.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: