2011-01-27 12:46:17• hírek • Póti Orsolya

Négy művész tárlata nyílik

A Képzőművészek Egyesületének  szatmári szervezete január 30-án 12 órai kezdettel egy többrétű kiállításmegnyitóra vár minden kedves érdeklődőt  a Szatmárnémeti Szépművészeti Múzeumba. A művészetek kedvelői grafikai, akvarell és fotográfiai alkotásokat tekinthetnek meg.

Négy képzőművész - fotográfus, grafikus és festő - tárlatát nyitják meg január 30-án, 12 órától a Szépművészeti Múzeum galériájában. A rendezvényt Felicia Grigorescu muzeológus nyitja meg, és ő méltatja majd a szatmári, illetve dévai alkotókat.

A művészet kedvelők Cristina Gloria Oprisa munkáit már több hazai kiállításon is megtekintették. A Fehér megyei származású, 56 éves művésznő gyermekkora óta nagy szenvedélyt érez a rajz és a festészet iránt. Művei témáját leginkább az életből - saját életéből -  meríti, így született meg "Kis herceg" című happening- kiállítása, amelyet már 14 éve megszervez.  A szombati kiállításon Oprisa grafikai alkotásai szerepelnek.

A szatmári Maria Olteanu leginkább ikonfestészettel foglalkozik, de most akvarelljeit mutatja be a nagyközönségnek. A művésznő nem csak a Képzőművészek Egyesületének, hanem a Romániai Írók Egyesületének is aktív tagja. Ikonjai számos hazai kiállításon szerepeltek.



A rendezvény vendégművésze a dévai Ana Maria Rugescu lesz, aki édesanyjától örökölte művészet iránti szeretetét, szenvedélyét. Kedveli a zsúfolt formákat, mindenben jelentéktelen dologban meglát valami érdekeset, lenyűgözik a lényegtelen dolgok, mint például a penész a falon. Grafikai munkái igen figyelemreméltóak, ezek szerepelnek majd  a tárlatban.

Az érdeklődők továbbá Sztrharszky D. Kálmán fotográfus legújabb alkotásait tekinthetik meg.  A zenei aláfestést Cserey Csaba és Ferencz Attila szolgáltatja majd.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: