2011-03-03 16:17:45• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt a Tavaszi Szalon

A karnevál, ez elmúló tél és az érkező tavasz hatását keltette a március 3-án szervezett tavaszi fesztivál, és a rendezvény keretén belül nyílt képzőművészeti tárlat. A művészet kedvelők több mint száz alkotást tekinthetnek meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériájában. 

Tavaszi fesztivál keretében képzőművészeti kiállítást szervezett a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete és a Szatmári Művészeit Iskola. A rendezvénynek, és több mint száz képzőművészeti alkotásnak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája adott otthont.

A fesztivál egy Anton Diabelli szonátával vette kezdetét, melyet a Művészeti Iskola két tanítványa - Csomai Bernadett és Csomai Cecília - adott elő zongorán, a dalt követően pedig Gergely Csaba az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke mondott köszöntőbeszédet, melyben külön köszöntötte a hölgyeket.

A rendezvényen részt vett Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke, Ilyés Gyula polgármester és Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója. A megnyitót a Művészeti Iskola diákjai tették hangulatossá: Hütter Dóra gitár szólót adott elő, a Csomai testvérek pedig újabb négykezessel szórakoztatták a közönséget.

A tárlat grafikákat, festményeket, szobrokat, karneváli maszkokat és egyéb művészeti alkotásokat foglal magába, melyeket az érdeklődök április 14-ig tekinthetnek meg. Többek között olyan alkotóktól láthatnak műveket, mint Antal Éva, Bakos Károly,  Chereches Alexandra, Dragos Vasile, Gergely Csaba, Gurzau Klára, Erli Tünde, Jenei Gréta,  Kilyén István, Moldovan Christina, Podolyák Vilmos, Pop Adela, Szodoray Parádi Hajnalka, Talpos Erzsébet, Tent Aurel, Tillinger István és  Vass Csaba.





Képgaléria:


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: