2011-05-05 13:06:51• hírek • Balog Anita

Megnyílt a "Szatmáron készült" kiállítás

A megnyitásra váró Grand Mall ad otthont a három napon keresztül nyitva tartó termékkiállításnak, amelyen közel 70 cég mutatja meg, milyen minőségi termékeket állít elő. A rendezvény lehetőség arra, hogy új üzleti kapcsolatok szülessenek, de arra is, hogy a megye megmutassa: a fiatalok számára van perspektíva itthon is.

Május 7-ig tart nyitva a csütörtökön megnyitott "Szatmáron készült" kiállítás, amelyet a Német-Román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarája a tavaly először megtartott rendezvény példájára szervezett meg. A fejlődés szemmel látható, hiszen a tárlat kinőtte a helyszínt, a tavalyi ötven kiállító helyett idén már  70 cég állított standot, melyek szinte az egész Grand Mallt elfoglalták.

A megnyitón elsőként Lieb Mihály, a Kisiparosok kamarájának az elnöke köszöntötte a jelenlevőket, aki kiemelte: nem feltétlenül kereskedelmi céllal szervezték meg a kiállítást, az ok inkább a lokálpatriotizmus. Most itt megmutathatjuk, hogy sikeres cégek vannak Szatmár megyében, amelyek termékei Európában, sőt Európán kívül is minőséget jelentenek. Lieb köszönetet mondott a kiállítóknak, akik közül a legtöbben ugyan nem a szatmári piacra termelnek, nincsenek érdekeltségeik a megyében, mégis megjelentek, hogy megmutassák magukat. Az elnök biztatta a fiatalokat is: a kiállítás a bizonyíték arra, hogy érdemes tanulni, egyetemet végezni, hiszen a jó szakembereket komoly cégek várják, de azok számára is vannak lehetőségek, akik maguk indítanának vállalkozást.


Lieb Mihály üdvözölte az egybegyűlteket
Lieb Mihály üdvözölte az egybegyűlteket


Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke köszönetet mondott a cégeknek, akik sikeres működésükkel bevételhez juttatják az önkormányzatokat, valamint gratulált a szervezőknek a színvonalas rendezvényhez, amelyhez sikerült egy igazán kitűnő helyszínt kiválasztaniuk. A felszólalók között volt Ilyés Gyula polgármester is, aki társadalmilag és gazdaságilag is fontos momentumnak nevezte a kiállítás megnyitását.

A Grand Mall három szintjén zajló kiállítás a megye sikeres vállalkozásait sorakoztatja fel, a bútorkészítőktől a pékségig, az elektronikában, automatizálásban jártas cégtől a kovácsoltvas-termékeket gyártókig, a megújuló energiák felhasználásában tevékenykedőktől a honlapfejlesztő cégig - a területeket pedig tovább sorolhatnánk. A megye nagy gazdasági szereplői közül standja van a Zollner, a Draxelmaier cégeknek, az Autonet Import kft.-nek, de megmutatja magát az Apaserv Rt. is. A kiállítók között meghívott vendégként Szatmárnémeti testvérvárosaiból is érkeztek cégek - Wolfenbüttelt például egy belső építészettel, fa és fém lépcsők építésével foglalkozó vállalkozás képviseli.

A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők most is arra számítanak, hogy a cégeknek alkalmuk lesz saját tapasztalataikat megosztani egymással, valamint új partnerségi kapcsolatok is létrejöhetnek. Látva a jelenlegi kiállítást, biztosak lehetünk benne, jövőre még többek kapnak kedvet ahhoz, hogy ilyen módon is bemutatkozzanak egymásnak és a lakosságnak.

A kiállítás május 7-én zárul, addig a résztvevő cégeknek lehetőségük lesz több cég székhelyére is ellátogatni, valamint 10.30 órai kezdettel szimpóziumot tartanak "Az üzleti siker kulcsa a szatmári gazdasági életben címmel" a Vasile Goldiş
Egyetemen.



Az Autonet import standja
Az Autonet import standja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: