2017-06-09 08:25:59• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt a Photo Stop kiállítás

Fotó: Matécsa Elemér István
Fotó: Matécsa Elemér István

Közel ötven fénykép-alkotás látható a polgármesteri hivatal előterében.

Csütörtökön nyílt meg és június 21-ig lesz látogatható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében a Szatmári Képzőművészek Egyesülete, az Ovi D. Pop Egyesület és a Varadinum Photo School együttműködésében létrehozott kiállítás. Ezen a fotósiskola első, Szatmárnémetiben tartott tanfolyamának végzősei által készített fényképek láthatók. Kiállítanak: Bajnai Botond, Alina Buzila, Czinzel László, Dula Zsolt, Florin Gherasim, Matécsa István, Motoz Adrian, Paulina Papp, Lavinia Pop, Calin Tatar és Vékony Adalbert.

A tanfolyam résztvevői elméleti és gyakorlati oktatásban részesültek, belekóstolhattak a stúdiófotózásba, fényképezték a város nevezetességeit a kék-órában és az avasi dombokat is bejárták, természetfotókat készítve. A vizsgát követően a tanulók a tanügyminisztérium és a munkaügyi minisztérium által elismert diplomát kaptak - ezt pedig a megnyitó keretében vehették át.

A megnyitó alkalmával gratulált a végzősöknek a tanfolyamon oktató nagyváradi fotóművész Ovi D. Pop, illetve Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke és László Róbert, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetője is.

A tárlatnyitót Morar Loredana folkzenész és a mindössze 7 éves Matécsa Amália ifjú hegedűművész fellépése színesítette.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: