2010-09-10 16:29:45• hírek • Szatmar.ro

Megnyílt a Hagyományos Termékek Vására

Első ízben került megrendezésre a már többször betervezett hagyományos termékek vására Szatmárnémetiben.

Az új központban lévő Közigazgatási Palota és a Szakszervezetek Művelődési Háza közötti téren gyűltek össze pénteken Szatmár termelői, hogy ilyen formában is népszerűsítsék termékeiket.

Amint arról már beszámoltunk korábban, az Október 25-e téri vásáron azon hagyományos termékek előállítói kaphatnak lehetőséget az árulásra, akik a Hagyományos és Ökologikus Termékek Szatmári Termelői Szövetsége elnevezésű szervezet tagjai és rendelkeznek egy olyan igazolással a mezőgazdasági igazgatóságtól, amely tanúsítja, hogy besorolható a hagyományos termékeket előállítók kategóriájába.

Pénteken több, mint harminc termelő jelent meg a vásáron, a megye szinte minden szegletéből, a tér megtelt a házi jellegű termékekkel. Mézből, húskészítményekből, tejtermékekből, pálinkából, borból gyümölcsökből, zöldségekből és péktermékekből is bőven lehetett válogatni.

Egy tasnádi cég a reklám kedvéért ajándékként osztogatta a téglakemencében sült kenyerét, mások borral, pálinkával, sajttal kínálták a kíváncsiskodókat.

A 13 órára beígért ünnepi megnyitó mintha meg sem történt volna, de ez a sajtó képviselőin kívül senkinek nem tűnt fel. A prefektus és néhány hivatalnok körbekóstolgatta a termékeket és válaszolgattak a kérdésekre.

Amint kiderült, a termelők régóta ismerik egymást, többen különböző szövetségek tagjai, így kerültek bele ebbe a szervezetbe is, amelynek célja, hogy a szatmári termelőket támogassa olyan formában, hogy lehetőséget biztosít számukra arra, hogy a viszonteladókat kihagyva, heti két nap közvetlenül a vásárlóknak kínálhassák portékájukat.

A tervek szerint péntek és szombat reggelenként 8 órától 19-20 óráig lesznek a helyszínen az árusok.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: