2010-03-25 17:54:40• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt a Tavaszi Kézműves Vásár

Ötödik alkalommal került megrendezésre városunkban a Tavaszi Kézműves Vásár, amely évről évre egyre több érdeklődőt és vásárlót vonz.

A vásáron idén a rusztikus ruhákat székelyudvarhelyi eladók kínálják, a fatárgyak és fából készült díszek pedig Korondról érkeztek, de legtöbb húsvéti és népies dekorációt, érdekességet környékbeli kézművesek standjain kínálják. Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület  vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, eddig ez az első alkalom, hogy kistermelőket is meghívtak a vásárra, azaz borászt, méhészt és zöldségtermesztőt is.

A standok felállítására szerdán került sor, csütörtöktől, azaz március 25-től pedig az új városközpontban elkezdődött a tavaszi vásár, amely a járókelők érdeklődését is fölkeltette. Nezezon kifejtette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a kézműves termékek iránt, és az ünnepre készülők náluk szívesen beszereznek egy-két érdekes dekorációt. A vásáron ünnepi asztalterítőtől, gyöngyből, kerámiából és plasztikból készült bizsukon keresztül egész a népies és ízléses  húsvéti dekorációkig minden beszerezhető, és a kínálat között újdonságokat is felfedezhetnek a nézelődők. Sokan nem csak a termékek iránt érdeklődnek, hanem arra is kíváncsiak, hogyan készülnek a tárgyak.
Az idei  vásárt hétfőn 14 órától Cserei Csaba és Földi Tibor ütőhangszeres, valamint csütörtökön 13 órától az Opus 4 kamarazenekar koncertje teszi hangulatosabbá.

A MADISZ és az Aranykapu Kulturális Egyesület a vásár részeként vasárnap délután 16 órától a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a MADISZ Húsvétvárón megszervezik az Aranykapu Kézműves Műhelyt, amelyen több órán keresztül kézműves foglalkozást szerveznek gyerekeknek. A foglalkozás keretén belül filmvetítésre és régi néprajzi jellegű képek kiállítására is sor kerül.

A kézműves vásár standjait április 3-ig látogathatják az érdeklődők.


 


 


 


 

 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: