2010-12-16 15:56:46• hírek • Szatmar.ro

Ismét Karácsonyi Kézműves Vásár

Ismét kézműves termékekből vásárolhatnak a lakosok a már hagyományossá vált karácsonyi vásáron. Akárcsak az eddigiekben, idén is az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezte meg azt az eseményt, amelyen a bóvli és a tömegesen gyártott giccsek mellőzve vannak.

A nappali -7 fokos hideg ellenére is sikerült tizenöt árust felsorakoztatni a megyeközpont szívébe, a Coposu sétányra, akik termékei minden bizonnyal kellemes meglepetést, örömöt okozhatnak a karácsonyfa alatt.

A december 23-áig nyitva tartó vásár egyik újítása, hogy a szervezők a helyi termelőket is próbálták bevonni ebbe, így idén többek között egy borász és egy méhész termékeit is megvásárolhatják az érdeklődők. A Székelyföldi Kézműves Egyesület, és a Nyíregyházi Népművészeti Egyesület szintén képviselteti magát, a Chilly Csárda pedig hagyományos karácsonyi ízekkel várja az érdeklődőket.

A mézet, nyakláncot, gyűrűt, mézes pogácsát, ugyanúgy megtalálhatják a vásárlók, mint a karácsonyi hangulatot még inkább elősegítő gyertyákat, kis koszorúkat, asztalterítőket, karácsonyfadíszeket.

A nagy hidegben szintén jól foghatnak a különböző állatok bundáiból készült sapkák, de a lakás díszévé is válhatnak a prémekből előállított szőnyegek is.

A szervezők szerették volna összefogni a helyi civilszervezeteket, azért, hogy egy nagy fűtött sátorban esély nyújtsanak arra, hogy a gondokkal küzdő emberek egy csésze forró tea mellett különböző szakemberekkel megbeszélhessék problémáikat. Ez idén elmaradt, az Aranykapusok azonban úgy gondolják, jövőre ezt mindenképp bepótolják.


Megnyílt a hatodi Karácsonyi Kézműves Vásár
December 23-áig tart a hatodik Karácsonyi Kézműves Vásár



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: