2010-07-20 15:26:12• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt Vénig László kiállítása

Vénig László fotóművész életmű kiállításának megnyitójára került sor a Polgármesteri Hivatal Galériájában. A megnyitót Varga Zsuzsanna hegedűjátéka tette még hangulatosabbá.

A számos festészeti és szobrászati kiállítás után most egy zseniális fotókiállítással rukkol elő a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete, a Polgármesteri Hivatal és Szatmári Kulturális Hagyományt Megőrző és Támogató Központ. A kiállítást Gergely Csaba az Alkotóház elnöke nyitotta meg, ezt követően pedig Ilyés Gyula polgármester vette át a szót, aki köszöntötte a művészt és az egybegyűlteket.

A megnyitón részt vett az Szatmári alkotóház Képzőművészek Egyesületének több tagja is, valamint Sróth Ödön, a Kaffka Margit Művelődési Társaság elnöke, aki beszédében a következőket mondta el: „Most, amikor egyre sodródunk értéktelen és jellegüket veszített és vesztő dolgok, kihívások és történések irányába, felkapott fejjel keressük a megmaradandót, az értékeset, a tiszta sugallatot lehelő alkotást. Tudjuk, hogy a művészeti alkotás nem tud és nem is akar versenyre kelni a természetessel vagy a természettel. De valamit azért megpróbál: részletet és szelet adni abból, ami körülöttünk történik."



Ilyen értéke és tiszta sugallatot lehelő alkotásokat fedezünk fel Vénig László életművében is. A művész 1976-ban érdemelte ki a Fotóművészek Nemzetközi Szövetségének címét, majd 1994.től a váradi „Nufarul" fotósklub tagja. Továbbá a nagykárolyi Provinciart kulturális csoport megalapítója, valamint tagja a Kafka Margit Kulturális Egyesületnek. 1995-ben Szatmárnémeti kulturális díját nyerte el, 2010-ben pedig megkapta az E.AAFR díjat (Exelente ale Asociatiei Artistilor din Romania). A művész hetvennégy éves korától áttér a digitális technikára. Kattintása a megfontoltság, meggondoltság, hihetőség. Nem dokumentál, hanem a szépet mutatja meg.

Vénig László fotóművész ebben az évben tölti be  nyolcvanadik életévét.





Vénig László kiállításának megnyitójára került sor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: