2014-03-11 17:15:04• hírek • Czinzel László

Megnyílt Szemák Zsuzsa képzőművészeti kiállítása

Két héten keresztül lesz megtekinthető a festőművésznő 17 alkotást bemutató tárlata.

Tavaly novemberben Budapesten mutatta be Szemák Zsuzsa szatmárnémeti festőművész annak a tárlatnak az anyagát, amelyet kedd délután óta a szatmári képzőművészet-kedvelők is megtekinthetnek a Képzőművészeti Múzeum földszinti kiállítótermeiben. A tárlat anyaga a 2013-ban, illetve 2012-ben készült alkotásokat mutat be. A festművész korábbi munkáihoz képest szembetűnő változás, hogy sokkal több színt használ, mint azt eddig megszokhattuk tőle.

"Képeit nézve megállapítható, hogy a számára is rendkívül fontos szakmai, emberi alázaton túl az alkotói korszerűség, direktség, őszinteség, spontán kifejezésmód jellemzik ezeket. Megnyugtató számomra, hogy Szemék Zsuzsa nem kíván az európai kultúra peremvidékén elhelyezkedő Szatmárnémetiben nagy, kortárs művészeti éllovasnak látszani, és nem tartja magát egykor dicsőséges, de immár korszerűtlenné vált kifejezésmódok hiteles képviselőjének sem. Ő egyszerűen csak önmaga szeretne lenni, ezt vállalja, ez a legfőbb ihletforrása, kiindulópontja" - írja a tárlatról honlapján Muhi Sándor grafikus és padagógus, aki már jó ideje figyelemmel követi Szemák munkáit.

Szemák Zsuzsa már gyermekkorában rajongott a rajzért és a festésért. Az Aurel Pop Zene és Képzőművészeti Líceumban érettségizett, majd festészetet tanult a Nagyváradi Egyetemen. Tagja volt annak az utolsó évfolyamnak, amelyik még öt évet végzett. Miután hazatért Szatmárnémetibe, a Gyermekek Palotájában kezdett képzőművészetet oktatni és tanít most is.

)

Megnyílt Szemák Zsuzsa kiállítása

Megnyílt Szemák Zsuzsa kiállítása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: