2010-09-17 19:26:02• hírek • Szatmár.ro

Újabb képzőművészeti kiállítás nyílt

Három képzőművész alkotásait tekinthetik meg a művészetek kedvelői szeptember 17-től a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában. Bihari Beatrix, Kóter László és Talpos Erzsébet kiállításmegnyitóját Cserey Csaba most egzotikus ütőhangszerekkel tette még hangulatosabbá.

A kiállítást a szokásokhoz hűen Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének  elnöke nyitotta meg, aki röviden bemutatta a három képzőművészt

Bihari Beatrix gyerekkora óta szeret rajzolni, de komolyabban 1997-ben kezdett el foglalkozni vele a Temesvári Népművészeti Iskolában Novák Nóra tanárnő vezetésével, majd Szatmárnémetiben Szodoray Parády Hajnalka tanárnő kezei alatt folytatta. A rajzai több tárlaton szerepeltek, és 2000-ben megjelentek  a Nagykárolyi Kaffka Margit Egyesülete által kiadott antológiában, melynek borítóját is ő tervezte. Gyakran illusztrál verseket és novellákat. Legutóbb az IPM Magazin 2009. decemberi számában jelentek meg alkotásai, az irodalmi pályázat novelláinak illusztrációjaként, valamint ugyanebben a számban a hónap képzőművészeként szerepelt.

Beatrix grafikái mellett Kótér László fafaragó alkotásait csodálhatta meg a közönség.



Cserei Csaba exotikus ütőhangszerekkel tette hangulatossá a megnyitót


A grafikák és a fafaragványok között Talpos Erzsébet festményeit is megtekinthették. A művésznő  a tájképfestésben „nyert teret", de csodálatos virágcsendéleteket is alkot. A kiállítás október 8-ig látogatható.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: