2014-10-17 12:36:36• hírek • Aggteleki István

Megnyitották Babos Katinka kiállítását

A Pho-T0ne sorozat első kiállításán a fiatal szatmári fotográfus alkotásaival ismerkedhetünk meg.

Pho-T0ne névvel indult útjára csütörtök este az a sorozat, melynek keretében fiatal fotósok kerülnek bemutatásra.

Első alkalommal az ifjú szatmári fotós, Babos Katinka fotóit állították ki "Light Hunt" címmel az Old Place Cafe&Pub-ban. Nagy érdeklődés övezte a megnyitót, mondhatjuk zsúfolásig megtelt az elegáns kávézó, de ez nem véletlen, hiszen nagyszerű fotókról beszélünk.

Babos Katinka neve nem ismeretlen a szatmáriak számára, hiszen úgy a nyomtatott, mint az on-line médiában találkozhattak munkáival. Láthattuk továbbá remek, egyedi szemlélet módot tükröző fotóit kiállításokon is, ahol többedmagával szerepelt.

Ezúttal azonban a fókusz csak rajta van. A kiállításon láthatunk úgy természet-, mint szociofotókat, de nem hiányzik a portré sem vagy a tárgyfotó. Babos Katinka fényképei magukon hordozzák az egyediség jeleit. Ahogy a megnyitó beszédében is fogalmazott, szeretné azt a világot megmutatni, amit a lelkén keresztül lát és amit - tegyük hozzá, sikeresen - meg is örökít fényképezőgépével. Munkásságával itt lehet ismerkedni: Babos Katinka Photography.

A megnyitón először Szilágyi Ottó, a szervező Nomanid Productions vezetője beszélt az új sorozat beindításáról, fontosságáról. Mint mondta, a kiállítás célja, mint ahogy a "GrapH-I-T0ne" sorozat esetében is az, hogy lehetőséget biztosítsanak a szatmári alkotóknak, ezúttal fotósoknak a bemutatkozásra. Ezután az ifjú fotós vallott munkásságáról, fotós múltjáról, hogyan jutott el a mobil-telefonos fényképezéstől az első komoly, digitális fényképezőgépig, és mekkora örömforrás számára egy különleges pillanat megörökítése. Ezeket a levadászott fényeket szeretné megosztani a világgal. Kedvenc témái a makró, a portré-életkép, pillanatkép és város-fotó kategória.

A megnyitót követően ez alkalommal a TranSKlouD zenekar játszott.

A kiállítást november 5-ig lehet megtekinteni. November 6-án egy újabb szatmári tehetséges fotóssal folytatódik a "Pho-T0ne" sorozat, amikor Gönczy Tamással és alkotásaival ismerkedhetünk meg.

A Nomanid Productions tevékenységeiről, zajló projektjeiről a legnépszerűbb közösségi oldalon lehet informálódni.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: