2019-04-16 06:33:58• hírek • Bede Emőke

Megnyílt Gyurkó Mihály nagykárolyi kiállítása

Hétfő délután, 17 órakor hivatalosan is megnyitották Nagykárolyban a nyírbátori Gyurkó Mihály fotókiállítását, melynek a Károlyi-kastély emeleti kiállítóterme ad otthont.

A megnyitón a Gróf Károlyi” Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ képviseletében Adrian Stefanut és a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke, dr. Hágó Attila Nándor üdvözölte a nyírbátori művészt és a határon túli városka vezetőségét. Ugyanis nem csak a fotóművész látogatott Nagykárolyba, hanem Máté Antal polgármester, Németh Attila alpolgármester és Majtényi Edit kulturális főtanácsos is. A különleges látogatás oka, hogy a két város idén 20 évvel ezelőtt kötött testvérvárosi kapcsolatot, s ennek megfelelően egész évben közös, kulturális és tudományos programokkal készülnek a felek.


Gyurkó Mihály 30 fotót bemutató kiállítását április 30-ig lehet megtekinteni. Egy kis kedvcsinálóként pedig álljon itt a bemutatkozása: ”A nevem Gyurkó Mihály. Gödöllőn születtem 1981 novemberében. A feleségem révén látogattam először Nyírbátorba. Az első alkalommal lenyűgözött ez a barátságos, történelmi értékekkel rendelkező kis város, így ha tehetem, megragadok minden pillanatot, hogy megörökítsem a hangulatát. Azt szeretném megmutatni képeimmel, ahogyan én látom Nyírbátort. Nagy öröm számomra, ha másoknak is elnyeri tetszését a képeim. Sokszor kapok olyan visszajelzést a Nyírbátorból elszármazottaktól, akik megköszönik, hogy újra láthatják szülővárosukat. Bízom benne, hogy a nagykárolyiaknak is elnyeri a tetszését!”



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: