2010-03-25 18:30:47• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt Deák János kiállítása

A nagybányai Deák János képzőművészeti kiállításának megnyitójára került sor március 25-én, csütörtök délután 17 órától az Alkotóház Galériában.

A nyolcvankét éves nagybányai képzőművész, Deák János tárlata huszonnégy színes munkát foglal magába. A művész nagybányai, valamint felsőbányai tájakat, hegyoldalakat és fűzfákat elevenít meg alkotásain, amelyeken az expresszivitás és a realizmus kombinációja finom játékot teremt. A realizmus a művész számára nagyon fontos, szinte felér az elvontság határával - mondták el a megnyitón. A kiállításmegnyitót a Black River Blues Band szatmári együttes zenéje tette még hangulatosabbá.

Deák János első kiállítása 1974-ben volt Nagybányán, amelyet számos további kiállítás követett. A művész munkáit kiállították Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Tiszaújvárosban. Szatmárnémetiben ez a művész második kiállítása.

Deák a Szatmár.ro-nak elmondta: még a mai napig is alkot, szinte nap mint nap fest. A jelenlegi kiállításon lévő munkák különböző évekből származnak, és egy tájképeket összefoglaló gyűjtemény részei.

A kiállítás a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ közreműködésével jöhetett létre és március 25. és  április 15. között lesz látogatható.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: