2010-08-07 02:47:41• hírek • Póti Orsolya

Megnyílt a "Nyári szalon"

Harminchat művész alkotását állították ki a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Galériájában.  A "Nyári szalon" augusztus 6-án nyitotta ki kapuit a művészet szerelmesei előtt.

A kiállító művészek a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai, úgy romániai, mint magyarországi alkotók. A legtöbb kiállított művészeti alkotás a II. Nemzetközi Hadadi Alkotótábor sikeres eredménye, melyen összesen 25 grafikus, festő és szobrász vett részt.

A kiállítást Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki bemutatta az egyesület ez évi tevékenységét. Szatmárnémetiben eddig mintegy huszonhat kiállítást látogathattunk, mindemellett Tasnádon, Hadadon, Aranyosmeggyesen és Nyíregyházán is voltak szervezve egyéni és csoportos kiállítások.

A "Nyári szalonban" különböző  stílusú és más-más technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg. a látogatók Olajfestmények, akvarellek, pasztellek, nemezek és grafikák, fotográfiai alkotások és szobrászati művek, azaz összesen száztizenkét képzőművészeti munka várja a művészetek kedvelőit, amelyekben csak a magas művészeti szint a közös. Az alkotások tematikája is változatos; portrék, tájak, virágok és a művészi fantázia egyéb szülöttei várnak csodálatra.



Látogatható a "Nyári szalon"
Látogatható a "Nyári szalon"


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: