2010-09-24 15:48:56• hírek • Szatmár.ro

Állás van, a munkaerő kevés

Nem tolongtak az idei első, végzős középiskolások és egyetemisták számára megszervezett állásbörzén a fiatalok.

Pénteken reggel fél kilenctől rendezték meg az idei év második, a fiatalok számára pedig első állásbörzéjét a megyeközpontban. Az inas-, szak- és középiskolát, valamint az egyetemet végzett szatmári fiatalok számára harmincegy cég 182 munkahelyet ajánlott fel, ezek közül tizenöt helyre felsőfokú végzettség volt az elvárás - az érdeklődés az állások iránt azonban jóval az elvárt alatt maradt, hiszen mindössze pár százan nézelődtek a nap folyamán a standok között.

Az állásbörzén könyvelőt, manager asszisztenst, marketing referenst, számlázót, biztosítási ügynököt, asztalost, lakatost, kereskedelmi képviselőt, biztosítási ügynököt, eladót, biztonsági őrt, büfést, szakácsot, számítógépes programozót, webdesignert, recepcióst, masszőrt és cipészt kerestek, de a rendőrség vagy katonaság iránt érdeklődők is tájékozódhattak a standoknál.

A fiatalok körében azonban nem volt nagy keletje például az asztalos, vagy a varrónői szakmának - a legtöbben az irodai munkák iránt érdeklődtek.

A végzősök számára egyébként a tavalyi évben is szerveztek hasonló akciót, igaz, akkor is elég kevesen jelentkeztek, nem volt túl nagy a konkurencia, hiszen a 42 cég által felajánlott 414 szabad állásra kevesebb mint félezren jelentkeztek.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója, Gheorghe Tilibaşa szerint a megcsappant érdeklődésre a magyarázat nem más, mint az, hogy a fiataloknak nincs kedvük dolgozni, főként fizikai munkát, sokan pedig a munka helyett inkább továbbtanulnak.

Szatmár megyében egyébként jelenleg 6,2 százalékos a munkanélküliség, a hivatal nyilvántartásában 9 682 állástalan szerepel.


Munkaajánlat sok volt, munkavállaló kevés az állásbörzén
Munkaajánlat sok volt, munkavállaló kevés az állásbörzén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: