2010-04-19 16:21:10• hírek • Szatmár.ro

Megnőtt az érdeklődés

Látványos módon megnőtt az érdeklődés a 112-es vidékfejlesztési rendelkezés iránt.

Annak idején a települések újjászületését remélték az Országos Vidékfejlesztési Terv 112-es rendelkezésétől - ez az alpont a fiatal gazdák falun való megtelepedését, illetve farmfejlesztését segíti. A csoda végül elmaradt, hiszen kiderült, hogy komoly követelményeknek kell megfelelni a pályázó gazdaságoknak. Ennek ellenére a megyében a korábbi pályázati időszakhoz képest ötször annyi projekt készült.

Összesen 93 projektet készítettek a maximum 25 000 eurós támogatás elnyerésére a 40 évnél fiatalabb, Szatmár megyei mezőgazdasági termelők. A többség növénytermesztési farm korszerűsítésére pályázott.

A szóban forgó támogatás 60 százalékát a szerződés aláírásakor, a többit három év múlva kapják meg a gazdák - amennyiben eleget tettek a befektetési tervbe foglalt követelményeknek. Ha az előrevetített beruházások nem valósultak meg, úgy vissza kell fizetni a felvett összeget, kamatokkal együtt. A szubvenció vonatkozik a bérbe vett, vagy szülőktől vásárolt-ajándékba kapott mezőgazdasági farmokra is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: