2010-02-02 14:02:36• hírek • Gozner Gertrud

Megnégyszereződött az öngyilkosok száma

Nyolc személy, mindannyian férfiak vetettek véget az idei év első hónapjában az életüknek a megyében - derül ki a Szatmár Megyei Rendőrség statisztikájából. Az öngyilkosok életkora 17 és 64 év között volt.

A rendőrség adatai alapján az idei első öngyilkosságot egy turci illetőségű férfi, a 44 éves Calin Grigore követte el. A férfi holttestét az eltűnése után két héttel, a település melletti erdőben találták meg. A második esetre Batizon került sor, a 43 éves Viorel Savianu január hatodikán két búcsúlevelet hagyott hátra a családtagjainak, majd eltűnt otthonról. A férfi megfagyott holttestére napokkal később találtak rá a kakszentmártoni gyűjtőcsatornában.

A 18 éves Florin Cosma Szatmárnémetiben a Golescu hídról ugrott a Szamosba, amit a mellette álló barátja tehetetlenül nézett végig. A teste még nem került elő a folyóból. A berekszói 17 éves Razvan Gavris otthonában kötötte fel magát családi problémák miatt. A 25 éves Karaba Róbert egy nagykárolyi középiskola bentlakásában vált meg az életétől, míg a pusztadaróci Dolmányos Norbert húsz évesen nem látta értelmét az életének.

A felsorolt mediatizált esetek mellett két másik férfi öngyilkosságáról tud a rendőrség, azonban az áldozatok családjai megtiltották, hogy nyilvánossá tegyék a hozzátartozójuk nevét. Ezekről az esetekről annyit lehet tudni, hogy az év elején Szatmárnémetiben egy 64 éves férfi lett öngyilkos, január 14-én pedig egy lajosmajori 49 éves személy tett pontot az életére.

A tavalyi év hasonló periódusához képest jelentősen megnőtt az öngyilkossági esetek száma a megyében. Amíg 2009 januárjában csupán két hasonló esetet tartottak nyilván, egyet Nagykárolyban és egyet Sárközön, addig ez a szám idén nyolcra emelkedett. Ezen kívül a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályán több tucat öngyilkossági kísérlettel találkoztak az ott dolgozók, többségük gyógyszerekkel, egyéb mérgekkel, vagy erőszakos úton próbált meg véget vetni az életének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: