2012-03-14 09:59:47• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb 6,1 millió lej egészségügyi modernizálásra

A Tasnádi Városi Kórház
A Tasnádi Városi Kórház

Továbbra is rohamléptekben fejlődhet a Szatmár megyei egészségügy, az egészségügyi minisztérium március 13-án, kedden újabb 6,15 millió lejes támogatásra bólintott rá, jelentette be Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A tanácselnök elmondta, hogy ezt a pénzt csakis az egészségügyi intézmények állagának felújítására fordíthatják. Ebből az összegből 3,6 millió lejt fordítanak az Ambulancia, 859.000 lejt az Onkológia, 900.000 lejt a Tasnádi Városi Kórház és 500.000 lejt a Régi Kórház renoválására, míg 219.000 lejt, amolyan utófinanszírozásként, a Sürgősségi Osztály munkálatainak fedezésére.

A tasnádi és a Régi Kórház felújításának műszaki dokumentációi elkészültek, várhatóan júniusban kezdődhet meg a munka. Az Onkológia és a Járóbeteg-ellátó felújítása már folyamatban van, előbbi várhatóan áprilisban, utóbbi pedig júniusban készül el.

„Sokan már a tasnádi egészségügy haláláról károgtak, Véron András polgármesterrel karöltve azonban sikerül azt felvirágoztatnunk", nyilatkozta Csehi. Az intézménnyel kapcsolatban ugyanis nem csak az számít újdonságnak, hogy hamarosan hozzákezdenek a felújításhoz. Heteken belül beindul a szakorvosi rendelés is. „A Tasnádi Városi Kórház jelentős szakemberhiánnyal küszködik, ezért Szatmárnémetiből szállnak majd ki a szakorvosok. Ezzel jelentősen megkönnyítenénk az ottani orvosok dolgát valamint az emberek sorsát", mondta Csehi Árpád.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: