2012-04-20 14:17:47• hírek • Szatmár.ro

Megnégyszerezett szakorvosi ellátás Tasnádon

Nem kell Nagykárolyba vagy Szatmárnémetibe utazniuk egy-egy szakorvosi kivizsgálásért ezentúl a tasnádiaknak: helyi vállalkozók, a polgármesteri hivatal és a Szatmár Megyei Tanács együttműködésével felújították a Járóbeteg Szakrendelést valamint újraszervezték a munkát. Ezentúl 11 féle szakrendelés lesz helyben elérhető.

Egy évvel ezelőtt még a Tasnádi Kórház bezárása, most azonban már az egészségügyi fejlesztések, felújítások és az ellátás minőségének növelése a téma a Szatmár megyei kisvárosban. Csehi Árpád kezdeményezésére ugyanis a Megyei Tanács megmentette a kórházat olyan módon, hogy a Szatmár Megyei Kórház alárendeltségébe vette, nem hagyva, hogy komolyabb egészségügyi ellátás nélkül maradjon a város.

Péntek délelőtt rendhagyó átadásra, szalagvágás nélküli megnyitóra került sor a Járóbeteg Szakrendelésen. Bár helyi vállalkozók segítségével felújították az épületet, a polgármesteri hivatal pedig 50 ezer lejt különített el laboratóriumi berendezések vásárlására, a legfontosabb eredmény a humán erőforrás fejlesztése. A Szatmár Megyei Kórházból ugyanis heti rendszerességgel érkeznek majd ide szakorvosok, megkímélve a tasnádiakat az időtől és költségtől, amit egy nagykárolyi vagy szatmárnémeti kivizsgálás felemésztene - hangsúlyozta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az elnök reményei szerint a szalagvágásra is hamarosan sor fog kerülni - a Tasnádi Kórházban az egykori nőgyógyászati osztályt modern gyermekgyógyászattá alakítják át.

Véron András polgármester megköszönte Csehinek, hogy a tasnádiak mellé állt, s a kórház fenntartása mellett annak fejlesztéséről, az egészségügyi szolgáltatások bővítéséről is gondoskodik. A most újranyitott járóbeteg szakrendeléssel kapcsolatban elmondta: nagy segítség az orvosi kör bővítése a városnak, amelyben sok idős, illetve szociálisan hátrányos helyzetű személy él.

Végigjárták a szakrendelőket

Dr. Nagy Tündétől, a szakrendelés vezetőjétől a Szatmár.ro megtudta: eddig igazából belgyógyászati és gyermekgyógyászati, valamint rövid ideig nőgyógyászati szakrendelés működött. Ezentúl heti rendszerességgel érkeznek majd orvosok Tasnádra, így biztosítva lesz a sebészeti, ortopédiai, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, gyermekgyógyászati, belgyógyászati, ideggyógyászati, pszichiátriai, szülészeti-nőgyógyászati, szemészeti szakrendelés és lesz családtervezési tanácsadás is.

Az egészségügyi központ laboratóriuma is modern eszközökkel lesz felszerelve, amelyek segítségével az európai standardoknak megfelelően végezhetik majd a biológiai és vérvizsgálatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: